Quantcast

Šilti orai – geros žinios Nidos verslininkams

Šilti orai anksčiau nei įprastai į Nidą vilioja užsienio turistus.  Nesnaudžia ir vietos verslininkai, kai kurie iš jų jau atvėrė kavinių duris.

Po žiemos duris lankytojams kavinės Nidoje atveria tik artėjant vasarai. Šiuo metu paprastai viešbučiai ir maitinimo įstaigos tik renka personalą vasaros sezonui, tačiau kurorto centre įsikūrusi kavinė lankytojus priima jau porą savaičių.

„Paprastai atsidarom gegužės pradžioje, o dabar – balandžio gale, nes geri orai ir poilsiautojų daugiau“, – teigia kavinės darbuotoja Virginija Kerpaitė.

„Atšilus orams labai nudžiugino didesni lankytojų srautai, iš karto pastebėjom net paprastomis savaitės dienomis. Per velykinį ilgąjį savaitgalį žmonių vėlgi buvo didesni srautai, kur kas daugiau nei šiaip buvo įprasta“, – tvirtina Nidos kultūros ir turizmo informacijos centro direktoriaus pavaduotoja Eglė Baltranaitė.

Nesnaudžia ir smulkieji verslininkai – ant Parnidžio kopos jau įsikūrė prekiautojai gintarais, nuomojami dviračiai. Savivaldybė pastebi, kad verslininkai anksčiau pradėjo teikti paraiškas prekybai viešose vietose.

„Šiais metais kaip niekad daug sulaukta prašymų išvežiojamai prekybai kava ir automobiliais, ir tam specialiai pritaikytais dviračiais. Savivaldybės administracijai yra pateikta 11 prašymų. Padaugėjo ir norinčių nuomoti gultus paplūdimiuose“, – sako Neringos savivaldybės atstovė spaudai Sandra Vaišvilaitė.

Sutikti poilsiautojus skuba ir Kuršių nerijos nacionalinis parkas. Atnaujinami takai į paplūdimius, įrengiami informaciniai stendai. Šį sezoną bus ir naujovių – poilsiautojai galės užlipti į aukščiausią Vecekrugo kalną.

„Ten dabar šiuo metu yra projektuojama regykla, bus galima dar porą metrų užlipti aukštyn ir pamatyti visą Kuršių nerijos grožį, visą jos panoramą“, – žada Kuršių nerijos nacionalinio parko direktorė Aušra Feser.

Verslininkai sako, kad kainos tiek nakvynės, tiek maitinimo įstaigose turėtų išlikti tokios pačios, kaip ir pernai. Papietauti galima bus ir už 12 litų, o viena nakvynė viešbutyje kainuos nuo 50 iki 250 litų. Butų nuoma, pagal kambarių skaičių, truputį brangesnė.

Tikimasi, kad drąsiau Nidos verslininkai poilsiautojus pasitiks gegužės pirmąjį savaitgalį – per Žiobrių šventę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių