Quantcast

Šildymo sezonas baigia pasiekti rekordą

Kad šis šildymo sezonas taptų rekordiniu – ilgiausiai užsitęsusiu per dvidešimtmetį, trūksta vos dviejų dienų. Panašu, kad tokios prognozės taps realybe. Meteorologai didesnę šilumą žada tik kitą savaitę.

Pastarųjų trijų parų vidutinė oro temperatūra jau aukštesnė nei vyravusi praėjusią savaitę. Tada ji nesiekė nė vieno laipsnio šilumos.

Pastarosiomis paromis perkopė 5 laipsnius, tačiau iki nustatytos, kada galima skelbti mieste oficialią šildymo sezono pabaigą, dar toli.

Tai daroma, kai tris paras vidutinė oro temperatūra būna 10 ir daugiau laipsnių šilumos.

Klaipėdos savivaldybės Butų ir energetikos poskyrio vedėjas Algis Gaižutis tvirtino, kad situacija stebima. Pagal dabartines meteorologų prognozes šilčiau turėtų būti paskutinėmis balandžio dienomis.

Tačiau abejojama, kad pajūryje oro temperatūra bus tinkama šildymo sezonui pabaigti. Kur kas optimistiškesnės ir daugiau žadančios prognozės pateikiamos pirmajai gegužės savaitei.

Numatoma, kad termometro stulpelis dieną gali pasiekti ir 19 laipsnių šilumos, o naktimis bus apie 10–12 laipsnių šilumos.

„Žiūrėsime, kokia situacija bus ketvirtadienį ir penktadienį. Tada spręsime, ką daryti. Jei vidutinė paros temperatūra bus arti reikiamos, gal šildymo sezoną baigsime ir anksčiau nei pirmąją gegužės savaitę. Kol kas sunku kažką pasakyti. Juk jei saulėta, nėra vėjo ir namuose kitokia savijauta“, – komentavo vedėjas.

Dienraštis „Klaipėda“ rašė, kad užsitęsę vėsūs orai nerimą kelia ir šilumininkams. Jiems gali tekti nukelti šilumos trasų patikrinimus padidintu slėgiu.

Pastarieji šiaurinėje miesto dalyje nuo Kauno gatvės numatyti gegužės 8–12 dienomis. Jų metu gyventojams reikia verstis be karšto vandens. Pavėlinus hidraulinius bandymus tektų nukelti ir trasų remonto darbus.

Tačiau šilumininkai vylėsi, kad bent pirmąją gegužės savaitę pavyks oficialiai baigti šildymo sezoną mieste ir bandymų datos nukelti nereikės. Panašu, kad jų viltys bus pateisintos.

Paprastai šildymo sezonas uostamiestyje baigiamas balandžio viduryje ar pabaigoje. Praėjusiais metais šiluma išjungta pakankamai anksti – balandžio 14 d.

Per šešiolika metų vėliausiai šiluma išjungta prieš septynerius metus. Tai buvo padaryta balandžio 26-ąją. Dar kelis kartus tai buvo padaryta diena ar dviem anksčiau.

Klaipėdoje šildymo sezonai baigti

2001 m. – balandžio 24 d.

2002 m. – balandžio 12 d.

2003 m. – balandžio 18 d.

2004 m. – balandžio 19 d.

2005 m. – balandžio 18 d.

2006 m. – balandžio 25 d.

2007 m. – balandžio 16 d.

2008 m. – balandžio 24 d.

2009 m. – balandžio 14 d.

2010 m. – balandžio 26 d.

2011 m. – balandžio 21 d.

2012 m. – balandžio 20 d.

2013 m. – balandžio 22 d.

2014 m. – balandžio 18 d.

2015 m. – balandžio 24 d.

2016 m. – balandžio 14 d.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ponas cCHA, bet a ir ponia cha cha cha...

Ponas cCHA, bet a ir ponia cha cha cha... portretas
Labai pritariu peržiemojom žiemą, bet ir vasarą peržiemosim su šiltais radijatoriais... Ačiū pone CHA, aš cha cha cha, tiesiog šildykime langais atvertais vos ne vasaros SAULĖ... Puiku, ir pasijuokti ir centukų, euriukų nepataupysime... KUR žiūri valdža. Va, todėl ir bėgame į Anglija, vaikai, jaunimas, seymas ir tas... jau ruošia lagaminus....

Kaja

Kaja portretas
Atlungę šildymą sutaupysite 5 eurus, o vaistams išleisit 50, tai toks bus biznis......

rue

rue portretas
Prie ko čia reklamuojama Klaipėda,mes gyvename Kaune
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių