Quantcast

Šiemet Kalėdų lauksime kitaip

Šiemet Kalėdos Klaipėdoje bus dar įdomesnės, eglutės įžiebimo šventės rengėjai nusprendė nustebinti ne tik klaipėdiečius, bet ir visą Lietuvą. Teatro aikštėje didžiulis gaubtas apgaubs Taravos Anikę, jame visą mėnesį snigs ir sklis kalėdinė nuotaika.

Penktadienį viešosios įmonės „Klaipėdos šventės“ komanda pristatė, ko galima tikėtis šiemet laukiant didžiųjų metų švenčių. Panašu, kad laukti tikrai yra ko.

Didžioji naujiena, kuri turėtų atvilioti į Teatro aikštę visus klaipėdiečius ir miesto svečius – talentingo prancūzų menininko projektas „I love Klaipėda“. Be to, šioje aikštėje ketinama pastatyti tikrą žaliaskarę, spygliais kvepiančią eglutę. Organizatoriai tikisi, kad ją miestui padovanos kuris nors klaipėdietis. Galbūt pernelyg išsikerojusios dailios eglės norėtų atsikratyti sodą ar sodybą turintis žmogus. Ji nebūtinai turi būti milžiniško dydžio Pasiūlymų laukiama iki lapkričio vidurio.

Mums jau įprasta metalinio karkaso, 20 metrų aukščio eglė bus pastatyta Atgimimo aikštėje. Ją puoš ir 3 metrų aukščio elnių figūros bei šviečiantys krūmai. Laivelio formos gėlyną nušvies 20 metrų ilgio girlianda.

Abiejų eglučių bei šventinių miesto puošmenų įžiebimas numatomas gruodžio trečią dieną 17 val.

Antrąjį gruodžio savaitgalį Teatro aikštėje atsiras ir sniego paroda. Kas tai, „Klaipėdos švenčių“ žmonės žada atskleisti vėliau. Panašu, kad aikštė bus labiau apšviesta, joje bus daugiau nei mums įprasta šviesos ir įdomybių. Beje, į Teatro aikštę grįš kalėdinės mugės namukai.

Jonų bažnyčios vietoje, kaip ir pernai, stovės prakartėlę simbolizuojantis šviečiantis kubas. Čia bus giedamos kalėdinės giesmės, skambės muzika.

Šventinę nuotaiką mieste šiemet skleis daugiau gatvių puošmenų. Šįkart bus iliuminuotos Priestočio, Šaulių, Pilies ir Liepų gatvės, taip tikimasi, kad šventinę nuotaiką pajus kiekvienas atvykęs į miestą autobusu ar traukiniu. Miesto gatves puoš šviečiančios bangelės, žvaigždutės, bangelės, eglutės, kaip ir anksčiau, miesto centre medžius nušvies girliandos, jų turėtų būti daugiau. Dramos teatro fasadą apšvies varveklių girliandos

Ypatingajam prancūzų menininko projektui, kuris iki šiol buvo sumontuotas tik dukart (Anglijoje ir Prancūzijoje) vien miesto pinigų būtų nepakakę. Todėl projektą mecenuoti sutiko Klaipėdos pramonininkų asociacija. Penktadienį asociacijos prezidentas Viktoras Adomaitis, miesto meras Vytautas Grubliauskas ir „Klaipėdos švenčių vadovas“ Romandas Žiubrys pasirašė bendradarbiavimo sutartį, o tai reiškia, kad pramonininkai parėmė šventę 40-čia tūkst. eurų. Iš miesto biudžeto eglutės bei gatvių apšvietimui skirta per 160 tūks. eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

dk

dk portretas
Turetu buti laaabai grazu! Ir ispudinga!!!!! Saunus projektas!!!!!

klaipediete

klaipediete portretas
laukiame su dukryte šių papuošimų, o Klaipėda manau bus tikrai pagerbta, kad šis projektas bus įgyvendintas būtent mūsų mieste. visiems gražių atrėjančių švenčių.

AK

AK portretas
Labai gera mintis, bus įdomu pasižiūrėti kiek skoningai atrodys prancūzo sprendimas. Norisi jaukumo, o jo kaip tik ir gali būti. Vietos menininkai ne taip jau dažnai skriaudžiami, prašom nešventiškai neniurzgėti.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių