Quantcast

Senosios Smiltynės perkėlos link – vairuotojų savivalė

Šiaurės rage mašinos ne tik paliekamos ant žolynų, žalioji veja arčiau uosto tvoros tapo dar viena nelegalia eismo juosta, nors už kelių šimtų metrų, priešais piliavietę, yra specialiai automobiliams įrengta patogi ir erdvi stovėjimo aikštelė.

Eismas vasarą Šiaurės rage, kelto švartavimosi vietos link, ne tik savaitgaliais prilygsta judriausioms miesto gatvėms piko metu.

Poilsiautojai, besikeliantys keltu per marias, stengiasi savo automobilius pastatyti kuo arčiau Senosios Smiltynės perkėlos. Tad nenuostabu, kad mašinos Šiaurės rage ne tik paliekamos ant žolynų, bet ir žalioji veja arčiau uosto tvoros tapo dar viena eismo juosta.

"Jokios papildomos eismo juostos Šiaurės rage niekas nelegalizavo, na, nebent Klaipėdos savivaldybės Transporto skyrius davė leidimą, tačiau tai mažai tikėtina. Taigi per žolę važiuojama neteisėtai", – pabrėžė Klaipėdos savivaldybės Administracinės veiklos poskyrio vedėjas Marius Poimanskis.

Klaipėdos savivaldybės Transporto skyriaus vyr. specialistas Vytautas Paukštė patvirtino, jog vairuotojai žaliąją veją Šiaurės rage išvažinėjo nelegaliai, tačiau policija kol kas į tai kažkodėl nereaguoja.

Už kelių šimtų metrų, priešais piliavietę, yra specialiai automobiliams įrengta patogi ir erdvi stovėjimo aikštelė.

Tačiau akivaizdu, kad žmonėms ji nepatinka, nes esą "per toli nuo kelto".

Noras privažiuoti "prie pat laiptų" savaitgalį vienam jaunam svečiui iš Latvijos įsimins ilgam. Vaikinas Šiaurės rage netyčia taranavo parkomatą ir mėgino išvengti atsakomybės. Pasprukti iš įvykio vietos jam nepavyko dėl pilietiškų klaipėdiečių.

Manevruodamas savo "Opeliu", latvis atsitrenkė į parkomatą, jį išjudino ir gerokai nubraižė savo mašinos šoną.

Tikėdamasis, kad jo niekas nematė, jaunuolis jau buvo pasirengęs pasišalinti lyg niekur nieko. Tačiau čia pat pastebėjo, kad yra fotografuojamas, ir suvokė, jog atsakomybės išvengti nepavyks, maža to, kelią jam užblokavo ir didžiulis autobusas. Galiausiai jaunuolis išlipo iš mašinos ir laukė policijos.

Įvykis buvo užfiksuotas, miestui padarytas nuostolis dėl išjudinto parkomato dar neįvertintas. Todėl tikėtina, kad baudos kvitas Latvijos pilietį pasieks jau namuose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nesvarbu

Nesvarbu portretas
Visoje gatvėje nuo Pilies tilto iki perkėlos stovėjimą uždrausti. Aikštelėje prie perkėlos leisti parkuotis tik darbuotojams, neįgaliesiems, taksi ir aptarnaujančiam transportui. Tokia tvarka įgyvendinama paprastai ir pigiai - ties įvažiavimu pastatomas ženklas Nr. 303, palei gatvę sustatomi ženklai Nr. 332. Bet, galiu garantuoti, savivaldybei svarbiau susirinkti nemažus pinigus už stovėjimą brangiausioje zonoje, nei užtikrinti tvarką ir saugų eismą.

senjoras

senjoras portretas
o kaip važiuoti invalidams arba nuvežti iki kelto kasos invalidus?Invalidams su leidimu nėra vietos pastatyti mašinos. Ką daryti ? Laukti kol išvažiuos mašina ir jo vietą kaip nors užimti? Daug problemų su šiuo keliuku o ypač kai viena mašiana važiuoja nuo kelto a kita nuo tilto. kur pasukti ir kas teisus tame kelyje?

to NES

to NES portretas
Logikos yra, bet tik is vairuotojo puses. Bet yra ne tik eismo dalyviai, yra pestieji, dviratininkai ir is ju logikos, ten masinu aplamai neturi buti. yra pilna aiksteliu. iskart uz tilto ir dar paejus. o kelois galima platinti be galo. padarys dar viena juost, vazios dar daugiau masinu. tai gal ten autonuso stotele dar padarom, kodel as turiu vilktis nuo stoteles/
VISI KOMENTARAI 16

Galerijos

Daugiau straipsnių