Quantcast

Senjorams – pigesnės kelionės autobusais

Nuo vasario nuolaidos dviejų rūšių miesto autobusų bilietams bus taikomos ir pensinio amžiaus žmonės iki 70 metų. Iki šiol jiems nebuvo numatyta jokių lengvatų.

Siūlė daugiau nuolaidų

Pensinio amžiaus žmonės iki 70 metų su 50 proc. nuolaida galės įsigyti pusės metų ir metinius vardinius bilietus. Pirmasis be lengvatos kioskuose kainuoja 144, o antrasis 270 eurų.

Mažiau už juos reikėtų mokėti, perkant internetu ar viešosios įstaigos „Klaipėdos keleivinis transportas“ būstinėje.

Skaičiuojama, kad miesto savivaldybei ši lengvata atsieis 79 tūkst. eurų.

Dar šį klausimą svarstant miesto komitetuose, kai kurie tarybos nariai atkreipė dėmesį, kad pensininkai gali nesinaudoti šių rūšių bilietais.

Kažin, ar žmonės naudosis.

„Jei žmogus važiuoja tik kelis kartus per mėnesį, kodėl jis turi pirkti metinį ar pusmečio terminuotą bilietą. Kažin, ar žmonės naudosis“, – svarstė tarybos narys Saulius Liekis.

Miesto tarybos posėdžio metu taip pat buvo keltas klausimas, kodėl lengvatos minėtos amžiaus grupės žmonėms nėra suteikiamos mėnesiniams ar kartiniams bilietais.

„Pats sprendimas geras, tačiau kodėl negalima padaryti visko normaliai. Suteikti nuolaidas ir mėnesiniams, kartiniams bilietams“, – tvirtino tarybos narys Arūnas Barbšys.

Reikėtų daugiau lėšų

Tarybos narė Nina Puteikienė siūlė sekti Šiaulių pavyzdžiu ir leisti senjorams nuo 70 metų miesto autobusais važinėti nemokamai.

Klausimą pristatęs Klaipėdos savivaldybės Miesto ūkio departamento direktorius Liudvikas Dūda tvirtino, kad nuolaidos siūlomos pagal biudžeto dydį.

Lengvata bus kompensuojama lėšų surinktų už automobilių stovėjimo miesto centre. Pernai jos surinkta 1,3 mln. eurų – 91 tūkst. eurų daugiau nei prieš metus.

Jei nuolaidų atsiras daug, prireiktų didinti rinkliavą už automobilių stovėjimą miesto centre.

L.Dūda nurodė, kad 50 proc. lengvatą suteikus mėnesiniams bilietams, reikėtų papildomai tris kartus daugiau lėšų – 270 tūkst. eurų, lyginant su kompensacija pusmetiniams ir metiniams bilietams.

Mėnesinis vardinis bilietas 25,50–27 eurų, priklausomai nuo vietos, kur perkama. Greičiausiai pensinio amžiaus žmonės iki 70 metų vietoje jų geriau rinksis pusmetinius, nors ir reikės pataupyti.

Grįš po metų

Iki 50 proc. nuolaida miesto autobusų bilietams buvo suteikiama asmenims nuo 70 metų, o 80 proc. – nuo 80 metų. Pensinio amžiaus žmonėms iki 70 metų jokių lengvatų nebuvo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Dangira

Dangira portretas
Durniau ir sugalvoti niekas neįstengtų kaip tik mūsų išrinktieji stebukladariai. Nutarta taip kad ir komentuoti nėra ko.

klaipediske

klaipediske portretas
nejuokinkite - ar pigesnes ?

klaipėdietė

klaipėdietė portretas
Atrodo, kad musu miesto valdžioj sėdi debilai. Kam 63-69,5 metu pensininkui 6 mėn. lengvatinis bilietas, kuris kainoja 72 eurai? Juk tu bilietu perka dirbantis žmogus. Lengvata pensininkui bus tik tada naudinga, kai jis gales važiuoti su nuolaida tada, kai jam reikės.
VISI KOMENTARAI 25

Galerijos

Daugiau straipsnių