Quantcast

Senjorai prisiminė Velykas

Sunkiai besiverčiantys senjorai prie pietų stalo pakviesti prisiminti Velykas. Garbaus amžiaus miestiečiai ne tik giedojo giesmes, bet ir džiaugėsi šiltu bendravimu, kurio, pripažįstama, trūksta.

20 nepriteklių išgyvenančių senjorų prie vaišių stalo pakvietė evangelikų liuteronų parapijos labdaros ir kultūros draugija "Sandora".

Į velykinę popietę atvykusius senjorus pasitiko kunigas. Būtent jis ir pradėjo šventę, tardamas sielovados žodį, primindamas apie Velykų prasmę. Skambant vargonams, buvo giedamos giesmės.

"Dalis mūsų globojamų senjorų negali patys nueiti į bažnyčią, nes jiems jau per sunku. Tad į šventines popietes visada pakviečiame kunigą. Norime, kad žmonės pajustų tikrą Velykų ar Kalėdų dvasią", – pasakojo evangelikų liuteronų parapijos labdaros ir kultūros draugijos "Sandora" pirmininkė Magdalena Piklaps.

Kai kurie į šventinę popietę susirinkę senjorai pripažino, kad retai patys išeina iš namų. Dalis jų sunkiai vaikšto. Į šventinę popietę kai kuriuos atvežė artimieji.

Žmonės neslėpė, kad jiems trūksta bendravimo. Senjorai džiaugėsi, kad šventinės popietės metu sutinka bendraamžių ir su jais gali pasidalyti  džiaugsmais, gyvenimo įvykiais, rūpesčiais.

Į velykinę popietę atėjusius senjorus aplankė ir Velykų zuikis. Kiekvienam buvo įteiktos valgomos dovanėlės, kurias paruošė draugija "Sandora".

M.Piklaps teigė, kad sunkiai besiverčiantys garbaus amžiaus žmonės prie bendro stalo suburiami tris kartus per metus: Velykų, Pjūties ir Padėkos (derliaus) šventės bei Kalėdų progomis.

"Šį kartą atėjo 20 senjorų. Stengiamės, kad į kiekvieną šventinę popietę būtų pakviesti vis nauji garbaus amžiaus žmonės, kad daugiau jų patirtų šventinį džiaugsmą", – pabrėžė pirmininkė.

Turgaus gatvėje įsikūrusi evangelikų liuteronų parapijos labdaros ir kultūros draugija "Sandora" rūpinasi nepriteklių patiriančiais žmonėmis, nepriklausomai nuo jų konfesijos.

Organizacija turi labdaros valgyklą. Kasdien, išskyrus savaitgalius, ji pamaitina apie 40 žmonių. Pirmoji grupė valgo nuo 11.30, antroji – nuo 12.30 val.


Šiame straipsnyje: senjoraiVelykossandora

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių