Quantcast

„Seni kibirai“ Klaipėdoje kels šurmulį

Šeštadienį Klaipėdos gatves šturmuos senovinių automobilių savininkai. Gyventojai turės išskirtinę galimybę apžiūrėti ir įsiamžinti šalia įspūdingai atrodančių mašinų.

Apie dvidešimt nuolatinių narių vienijanti senovinių automobilių asociacija "Seni kibirai" rengia sezono atidarymą. Gerą šeštadienio pusdienį miestiečiams bus siūlomos įvairios pramogos, kurias vainikuos automobilių paradas.

Nuo 2013-ųjų atidarymo šventes rengianti asociacija šiemet vasarą pasitiks išskirtinai – budins miestą ir jo gyventojus.

"Anksčiau vykę sezono atidarymai apsiribodavo automobilių paradu. Šįsyk pakoregavome programą, suplanavome įvairių užduočių ir apskritai daugiau veiklos. Pasiskirstę į septynias komandas – po tris keturias mašinas – aplankysime įžymias miesto vietas: Žvejo paminklą, Skulptūrų parką, "Meridianą" ir kitas. Norime, kad klaipėdiečiai ir miesto svečiai pastebėtų mūsų automobilius", – sakė asociacijos "Seni kibirai" vienas iš steigėjų Alfredas Lakštutis.

14.30 val. Kruizinių laivų terminale, aikštėje prie laivų švartavimosi pirso, vyks dalyvių registracija, ekipažų susiskirstymas į komandas ir užduočių pristatymas.

Maždaug po pusvalandžio ekipažams bus duodamas startas užduotims atlikti. Vyks fotosesijos įžymiose Klaipėdos vietose.

18 val. prasidės senovinių automobilių paradas. Mašinos nuo Kruizinių laivų terminalo riedės centrinėmis miesto gatvėmis į "Studlendo" automobilių aikštelę.

"Bus tikros dūzgės, kaip bičių avilyje. Pasitaikydavo ir tokių sezonų, kai suvažiuodavo apie 50 automobilių savininkų iš Kretingos, Gargždų, Salantų, Kelmės, atlėkdavo ir iš Vilniaus", – šypsojosi organizatoriai.

Visi norintieji, nors ir nevairuoja senovinių automobilių, gali prisijungti prie šventės ir tiesiog gerai praleisti laiką, pasigrožėti mašinomis, nusifotografuoti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių