Quantcast

Senelių namams vėl ieškos projektuotojų

Uostamiesčio savivaldybė skelbs naują konkursą, kurio metu tikimasi išrinkti, kas projektuos senelių globos namus. Planuojama, kad jie atsiras Melnragėje, Vaivos gatvėje.

Pirmasis konkursas, kurio metu bandyta išrinkti šio objekto techninio projekto rengėjus, buvo skelbtas rugpjūtį. Dalyvių prašyta pateikti savo vizijas, kaip turėtų atrodyti įstaiga.

Pasiūlymai vertinti ekonominio naudingumo principu. Konkurse dalyvavo trys įmonės, tačiau išrinkti, kas rengs senelių globos namų techninį projektą, nepavyko.

Klaipėdos savivaldybės Investicijų ir ekonomikos departamento vyresnysis patarėjas Vytautas Kovaitis teigė, kad du pasiūlymus teko atmesti, nes neatitiko reikalavimų – vienas sklypo, kuriame turi atsirasti senelių globos namai, detaliojo plano, kitas – techninės užduoties.

"Tad liko tik vienas dalyvis. Jo pasiūlymas atitiko reikalavimus, tačiau kaina buvo per didelė. Tad konkursą teko nutraukti", – pasakojo vyresnysis patarėjas.

Naują konkursą senelių namų techniniam projektui parengti planuojama skelbti kitų metų pradžioje. Dabar peržiūrimos jo sąlygos.

V.Kovaitis tvirtino, kad užduotis nesikeis – bus prašoma suprojektuoti 80 vietų senelių namus.

Pastarieji bus įkurti Melnragėje, Vaivos g. 23 sklype. Anksčiau čia esančiame pastate porą dešimtmečių veikė vaikų globos organizacija "SOS vaikai".

Prie sklypo, esančio Vaivos gatvėje, ketinama prijungti ir šalia esantįjį Molo gatvėje.

80 vietų senelių namus ketinama įkurti dviem etapais. Numatyta atnaujinti jau esamą pastatą ir statyti dar vieną korpusą.

Planuota techninį projektą parengti iki kitų metų pavasario ir tada pradėti darbus, tačiau, panašu, kad tai užtruks ilgiau.

Įkurti naujus senelių namus apsispręsta, nes dabartiniuose neužtenka vietų. Eilėje patekti į globos namus uostamiestyje paprastai laukia 50–70 asmenų.

Vieni Klaipėdoje esantys senelių globos namai priklauso savivaldybei. Čia yra 82 vietos.

Taip pat veikia "Carito" globos namai, kur yra 40 vietų, nevyriausybinės organizacijos globos namai "Klaipėdos viltis", kur yra 30 vietų.

Visos vietos yra užimtos.

Numatoma, kad nauji senelių namai veiks kaip jau esamos įstaigos padalinys.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Aha

Aha portretas
o kur pasidėjo SOS vaikai?Išnyko be pėdsako, ar renka išmaldą?Ir ar tiesa, kad šiuose numatomuose senelių namuose bus tik nebiednų ponų giminės?Nepamirškite tuo pačiu eutanaziją įsivesti, kad gera kaita būtų-galėsit gyvent pelnuose kaip dabar jūsų kapų biznis gyvena.Tik nelaiminga ta vieta.Ir prakeikta.O prakeiktos vietos, sako sudega

Akivaizdu

Akivaizdu portretas
Kol ši valdžia nepasikeis, viskas taip ir toliau tęsis

Pranskietis

Pranskietis portretas
Trukt už vadžių ir vėl iš pradžių.Kaip visada.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių