Quantcast

Senamiestyje baudžia ir dviratininkus

Tiltų gatvėje netrūksta pažeidėjų. Pastarosiomis savaitėmis per dieną vidutiniškai jų užfiksuojama po tris. Nuobaudos skiriamos ne tik automobilių vairuotojams, bet ir dviratininkams, kurie važiuoja šaligatviais.

Įvertino nevienareikšmiškai

Nauja eismo Tiltų gatve schema, kuria siekiama palengvinti susisiekimą iš šiaurinės miesto dalies į pietinę, įsigaliojo nuo birželio 10 d.

Joje numatyta, kad visomis savaitėmis dienomis nuo 10 iki 16 val. lengvieji automobiliai gali važiuoti šios arterijos dešiniąja eismo juosta nuo Biržos tilto iki Turgaus gatvės.

Sankryžoje vairuotojai turi pasukti į dešinę ir toliau važiuoti Turgaus gatve. Teatro gatvėje pasukus kairėn į Žvejų gatvę, toliau į pietinę miesto pusę galima važiuoti Pilies gatve.
Planuojama, kad tokia eismo schema galios vasaros sezono metu – iki rugsėjo 1 d.

Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Aleksandras Michailovas negalėjo vienareikšmiškai įvertinti eismo Tiltų gatvėje.

"Situacija nėra nei gera, nei bloga. Yra daug pažeidėjų, kurie važiuoja tiesiai Tiltų gatve, suka iš jos į kairę, važiuoja iš Turgaus gatvės", – tvirtino pavaduotojas.

Nuo birželio 10-osios vien Klaipėdos kelių policijos biuro pareigūnai Tiltų gatvėje užfiksavo 40 pažeidėjų, kurie nepaisė kelio ženklų. Jiems gresia baudos.

Nepaisant didelio pažeidėjų skaičiaus, A.Michailovo teigimu, Tiltų gatvėje situacija tikrai nėra baisi. Autobusai piko metu nuo grafikų atsilieka tik 2–3 minutes.

Nepripranta prie takų

Tiltų gatvės važiuojamojoje dalyje įrengti ir dviračių takai. Tačiau nemaža dalis dviratininkų vis tiek važiuoja šaligatviais ir barasi su pėsčiaisiais.

"Bandysime vėl lyginti tuos dviračių takus. Pilsime skaldelės, nes po liūčių dalis jos buvo išplauta. Gerinsime sąlygas dviratininkams. Gal jie pripras prie naujų takų. Kol nepripras dviratininkai, prie takų nepripras ir vairuotojai. Jie mato laisvą vietą ir važiuoja", – pabrėžė pavaduotojas.

Per Klaipėdos kelių policijos biuro organizuotą akciją  buvo nubausti penki dviratininkai, kurie važiavo ne jiems skirtu taku, o šaligatviais.

Nors ir yra problemų, pasak A.Michailovo, eismas Tiltų gatvėje vyksta normaliai.

"Vairuotojai, kurie nebijo pažeidinėti Kelių eismo taisyklių, neapkrauna Mokyklos gatvės tilto. Nieko nepadarysi ir dėl to, kad vienas kitas nori greičiau nuvažiuoti 100 metrų ir važiuoja dviračių taku. Tai jo asmeninis reikalas. Tik reikia nepamiršti, kad gali tekti mokėti baudą", – priminė pavaduotojas.

Organizuos reidus

Pasak Klaipėdos kelių policijos biuro Veiklos organizavimo ir prevencijos poskyrio viršininko Gedimino Kalasūno, geresnio sprendimo, kaip organizuoti eismą Tiltų gatvėje, kol kas nėra.

Toks kompromisinis sprendimas priimtas, įvertinus  gyventojų, kurie nenori, kad vyktų ištisinis eismas Tiltų gatve, viešojo transporto, automobilių vairuotojų, dviratininkų poreikius.

"Kitaip eismo čia šiuo metu sureguliuoti neišeis. Nelaimių nuo eismo schemos pakeitimo Tiltų gatvėje neįvyko. Tačiau vairuotojai turi važiuoti atidžiai, laikytis saugaus greičio, stebėti, kad į gatvę neišbėgtų žmogus", – patarė pareigūnas.

G.Kalasūnas pasakojo, kad policija neturi tiek pajėgų, kad būtų galima Tiltų gatvėje budėti nuolat. Čia rengiami momentiniai patikrinimai.

Vairuotojai negali būti tikri, kad pažeidinėdami Kelių eismo taisykles nepakliūs pareigūnams.

G.Kalasūnas tvirtino, kad problemų kyla ir dėl dviratininkų. Ne visi nori važiuoti Tiltų gatvėje įrengtu dviračių taku. Pagrindinis paaiškinimas, kad važiuoti šaligatviu patogiau – geresnė danga.

"Dviračių takas yra toks, koks yra. Jis ganėtinai platus, tad važiuoti juo saugu. Bandome įpratinti dviratininkus važiuoti šiais takais. Jei jaučiasi nesaugiai, tada gali vesti dviratį, eidamas šaligatviu, tačiau nevažiuoti juo. Tada problema bus išspręsta. Visiems bus saugu", – tvirtino viršininkas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Beje

Beje portretas
Klaipedos dviraciu taku broko istaisymuiisskyre varganus lt. Ka jus manot, vel paleido i darba teptukus :) Pinigai baigsis, o nuovazu kurios ypatingai reikalingos net nepajudins. Gal su tais baltais dazais geriau plaunasi pinigeliai? A Liudvikai Duda?

eilinis

eilinis portretas
Koks cia dvitraciu takas jei danga tragiska? Dazais patepliojo ir tipo issprende ?! Valdziazmogiai, dirbkit taip kiek gaunat algos! Bent sprendimus zmoniskus darytumet! Ant autobusu ismaitoto grindionio paleidzia dviratininkus ir stebisi ko sie nevaziuoja! Klausykit pagaliau tautos zulikai jus. Aiskiai pasakyta SUTVARKYKIT DANGA, PASKUI TIK PAISYKIT DAZAIS DVIRACIO SIMBOLIUS!

PRAKTIKAS

PRAKTIKAS portretas
TEGUL MIESTO VALDŽIA PIRMIAUSIA ĮRENGIA TINKAMAI DVIRAŽIŲ TAKUS, O PO TO JAU BAUDOMIS ŠVAISTOSI. REIKIA PONĄ MERĄ PASODINT ANT DVIRAČIO IR TEGUL PASIVAŽINĖJA PO SENAMIESTĮ, GAL TUOMET SUPRAS KUO SKIRIASI DVIRAČIŲ TAKAS TIKROVĖJE NUO "POPIERINIO". VAŽINĖJA PO UŽSIENIUS, O NORMALAUS TAKO ĮRENGTI NESUGEBA. NE TIK GĖDA, BET TURĖTŲ VISĄ LAIKĄ RAUDONUOTI UŽ TOKĮ DARBĄ. SENIAI LAIKAS MIESTO VALDŽIĄ KEISTI, O TAI TIK GĄSDINTI MOKA IR PRETENZIJAS GYVENTOJAMS REIKŠTI. NE GYVENTOJAI KALTI, O VALDŽIA KAIP IŠROMYTI KUILIAI KRIUKSI. LAI PRADEDA TVARKYTIS IR NEREIKĖS PILSTYTI IŠ TUŠČIO Į KIAURĄ.
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių