Quantcast

Per senamiestį – naujas dviračių takas

Klaipėdos senamiestyje kovą turėtų startuoti naujo dviračių tako tiesimo darbai. Įgyvendinus šį projektą, atsiras dviračių ir pėsčiųjų tako ruožas, sujungsiantis pietinėje miesto dalyje nutiestą dviračių taką su centrine miesto dalimi – senamiesčiu.

Dviračių ir pėsčiųjų takas drieksis nuo Paryžiaus Komunos gatvės iki Jono kalnelio tiltelio. Apie 1,5 kilometro ilgio takas yra Klaipėdos žaliakelio dalis.

Bendra viso projekto darbų vertė – apie 602 tūkst. eurų. Savivaldybė turėtų prisidėti maždaug 285 tūkst. eurų. Likusią dalį – 317,5 tūkst. eurų planuojama gauti iš ES fondų.

Vakar Klaipėdos miesto taryba pritarė šiam investiciniam projektui. Juo siekiama pagerinti pėsčiųjų ir dviratininkų susisiekimo sąlygas, norima padidinti gyventojų mobilumą ir prisidėti prie aplinkos taršos mažinimo.

Dviračių takas prasidės Paryžiaus Komunos ir Komunarų gatvės sankryžoje, drieksis Komunarų gatve, kirs Tilžės gatvę, suksis į Malūno parką, jį kirs ir įsilies į Kooperacijos gatvę. Šio tako pabaiga – Gluosnių gatvė. Toliau dviratininkai galės sukti tiek į dešinę, tiek į kairę.

Įrengtas dviračių takas būtų asfalto dangos, pėsčiųjų – išgrįstas betono trinkelėmis. Jame būtų įrengti vedimo ir įspėjamieji paviršiai, apšvietimas. Numatyta ir poilsio aikštelė.

Šio tako rangovo atrankos konkursas jau įvykęs, sutartis su laimėtoju turėtų būti pasirašyta kovą. Po to planuojama pradėti darbus. Dviračių takas turėtų būti baigtas per metus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Saulius

Saulius portretas
As nesuprantu ar jums geriau kad jie tuos pinigus pragertu ar kad taka padarytu ?

KLAIPEDA

KLAIPEDA portretas
Stagnatoriu krastas ,be to stipriai jauciasi rusu okupacijos padariniai ,dar islike visokiu proletariniu rasytoju ir rusu komunizmo apraisku ,kaip komunarai ,komunos ,proletariatas ,tik dar betruksta leonido iljiciaus ,ar kokio tai proletriato diktaturos ikurejo gatviu pavadinimo ,ar marXo gatves nenusimato perspektyvoje kur nors pavadinti ,nes parase fundamentalu veikala apie Kapitalizma.

Kok

Kok portretas
Mldc kad asfaltu darys dviraciu taka
VISI KOMENTARAI 16

Galerijos

Daugiau straipsnių