Quantcast

Senamiesčio verslininkams suteikė NT mokesčio lengvatas

Penkiolika senamiesčio verslininkų suteikta nekilnojamo turto mokesčio lengvata arba šie iš vis nuo jo atleisti. Tokį sprendimą ketvirtadienį priėmė miesto taryba.

Pagal nustatytą tvarką į lengvatą nekilnojamo turto mokesčiui už praėjusius metus pretenduoti asmenys, vykdantys veiklą, skatinančią turizmą ar susijusią su menu ir dailiaisiais amatais, etnografiniais verslais – senamiestyje ir centre.

Taikomos nuolaidos skirtingos. Besikreipiantis gali būti ir visiškai atleistas nuo nekilnojamo turto mokėjimo. Lengvatos dydis priklauso nuo veiklos, vietos, kur įsikūrusi įstaiga.

Miesto savivaldybei prašymus suteikti nekilnojamo turto mokesčio lengvatą pateikė 15 asmenų. Tarp jų meno galerijų, antikvariato, mados namų, kavinių, parduotuvių, grožio salonų savininkai.

Dėl jiems taikomų nekilnojamo turto mokesčio lengvatų į biudžetą nepateks apie 8,5 tūkst. eurų.

Per metus sulaukiama apie 30 prašymų suteikti nekilnojamo turto mokesčio lengvatą iš verslininkų ar menininkų, įsikūrusių senamiestyje ar centre. Teikti prašymus galima iki liepos 1 d.

Pastaraisiais metais šios lengvatos skyrimo tvarka buvo sugriežtinta. Ja nebegali pasinaudoti įstaigos, kurios vykdo didmeninę prekybą alkoholiu.

Tokios nekilnojamo turto mokesčio lengvatos atsirado, siekiant paskatinti verslininkus, miestiečius, vykdyti veiklą, skatinančią turizmą ar susijusią su menais, etnografiniais verslais, istorinėse miesto dalyse.

Svarstant šį klausimą, tarybos nariui Sauliui Liekiui kilo klausimų dėl lengvatos suteikimo vienam grožio salonui. Jis leidžia naudotis savo tualetu miestiečiams ir turistams.

„Ar kažkur yra skelbiama tokia informacija? Gal pakabintas skelbimas prie įstaigos?“, – klausė politikas.

Klaipėdos savivaldybės Mokesčių skyriaus vedėja Kristina Petraitienė tvirtino, kad visa ši informacija yra pateikta Klaipėdos turizmo ir kultūros informaciniame centre.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių