Quantcast

Šeimų šventėje – spalvinga važiuosena ir tėčių lopšinės

Uostamiestyje šeštadienį karaliavo šeimos. Mažieji klaipėdiečiai su tėveliais šurmuliavo Danės skvere, kur netrūko atrakcijų, skambėjo tėčių lopšinės, visi tapo voro vestuvių liudininkais.

„Šeimų diena“ prasidėjo šeštadienio rytą spalvinga važiuosena, kuria siekta atkreipti į jaunoms šeimoms jautrius klausimus. „Ratuoti“ tėveliai su vaikais rinkosi Šiaurės rage.

Čia susirinkusieji ruošėsi važiuosenai ir atliko neilgą mankštą. Po apšilimo šeimos pajudėjo Danės skvero link. Į Šiaurės ragą klaipėdiečiai atskubėjo skirtingomis transporto priemonėmis.

Tėveliai stūmė vežimėlius, kuriuose sėdėjo mažyliai. Šiek tiek ūgtelėję klaipėdiečiai riedėjo triratukais, dviratukais, paspirtukais.

Danės skvere važiuosenos dalyvius pasitiko staigmenos, daugybė pramogų ir užsiėmimų.

Šeimyninis „tūselis“ prasidėjo lopšinėmis. Paprastai šias atlieka mamos, tačiau šį kartą jas dainavo tėčiai. Lopšines atliko Jonas Baltonis, Sigutis Jačėnas, Linas Švirinas.

Sportą mylinčios šeimos galėjo sudalyvauti įvairiose rungtyse ir turnyruose. Didelio dėmesio sulaukė neįprastos šaškės. Joms buvo panaudoti plastikiniai dubenys.

Pasireikšti galimybę turėjo ir muzikuojantys tėvai. Kai kurie į sceną lipo pirmą kartą. Kartu su šventės dalyviais buvo kuriamas vaidinimas „Voro vestuvės”.

Klaipėdiečiai Danės skvere buvo kviečiami ir iškylauti. Paprasčiausiai įsikurti pievoje ir klausantis muzikos mėgautis buvimu kartu.

Šventės dalyviams organizatoriai siūlė įsigyti „Šeimų dienos“ žemėlapį. Jame atsispindėjo visos atrakcijos. Žemėlapis buvo ne tik informacinis šaltinis, bet ir loterijos bilietas. Pastarosios pagrindinis prizas – kelionė keltu visai šeimai.

Prieš klaipėdiečius subūrusios „Šeimų dienos“ prisijungė ir dienraštis „Klaipėda“, kuris šiemet švenčia 70 metų jubiliejų. Susirinkusieji su buvo kviečiami dalyvauti linksmoje fotosesijoje, pasipuošus popieriniais tortukais. Entuziastingiausi šioje atrakcijoje buvo vaikai.

Fotosesijos dalyviai buvo kviečiami išbandyti laimę loterijoje. Klaipėdiečiams, kurie ištraukė bilietus su skaičiumi 70, įteikti dienraščio „Klaipėda“ prizai.

Renginys „Šeimų diena“ jau tapo tradiciniu. Šiemet jis organizuotas jau trečią kartą.

Šventės iniciatorius, studijos „Grock“ vadovas Linas Švirinas tvirtino, kad nesitikėjo, jog du kartus per metus suburiantis renginys sulauks tiek daug dalyvių ir talkininkų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

LKW

LKW portretas
puikus savaitgalis, didelis dekui!!!

Eglė

Eglė portretas
Didelis AčIŪ organizatoriams!!!! Nuostabi šventė!!! Labai apgalvota, pilna įvairios veiklos ir mažam, ir dideliam. Tiesiog nereali šventė!!! :)

Dalyvis

Dalyvis portretas
Super, viskas puikiai suorganizuota, viskas ko reikia puikiam laikui su šeima. Puikiai praleidom laiką!
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių