Quantcast

Savaitgalį stūgaus vėjai

Panašu, kad didžiųjų metų švenčių laukimą lydės lietūs ir smarkūs vėjai, o Kūčių vakarą klaipėdiečiai sniego dar tikrai neišvys.

Panašu, kad didžiųjų metų švenčių laukimą lydės lietūs ir smarkūs vėjai, o Kūčių vakarą klaipėdiečiai sniego dar tikrai neišvys.

Savaitgalį sinoptikai prognozuoja gana vėjuotus ir lietingus orus.

"Šiandien laukiami debesuoti orai, o rytoj numatomas debesuotumas. Artimiausiomis dienomis bus ir kritulių. Vyraus pietvakarių ir vakarų vėjas", – tikino Lietuvos hidrometeorologinės tarnybos Jūrinių prognozių skyriaus vedėjas Lionginas Pakštys.

Šiandien vėjo stiprumas sieks 16–20 metrų per sekundę, o sekmadienį vėjas pūs iš vakarų, šiaurės vakarų. Jo stiprumas sieks 13–18 metrų per sekundę.

Specialistas sakė, kad temperatūra šiandien sušils iki 3–5 laipsnių šilumos dieną, naktį atvės iki 1–3 laipsnių. Sekmadienį šils iki 1–3 laipsnių šilumos.

Kalėdinę savaitę oras pajūryje nelepins – prognozuojami krituliai, daugiausia lietus, o antroje savaitės pusėje – šlapdriba bei plikledis.

Kitą savaitę vyraus vakarų krypčių vėjas, kuris įsismarkaus iki 15–20 metrų per sekundę. Nuo ketvirtadienio laukiama pokyčių, vėjas turėtų suktis iš rytų ir šiaurės rytų.

"Oro temperatūra dienomis sušils iki 3–5 laipsnių. Antroje savaitės pusėje dienomis atšals iki 0 iki 2 laipsnių šalčio. Naktimis pirmoje savaitės pusėje dar šils iki 1–3 laipsnių, o antroje savaitės pusėje atvės iki 2 laipsnių šalčio", – kitos savaitės orus nupasakojo L.Pakštys.

Artimųjų lankymui ir kelionėms antra savaitės pusė nebus palanki, prognozuojamas plikledis.


Šiame straipsnyje: oraiVėjasorų prognozė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių