Quantcast

Saugumui Klaipėdoje užtikrinti – tūkstančiai eurų

Siekiant sumažinti nusikalstamumą uostamiestyje bei kovojant su smurtu artimoje aplinkoje, savivaldybės ir policijos atstovai pasirašė net penkias sutartis dėl vietos projektų įgyvendinimo. Miestiečių gerovei užtikrinti bus skiriama per 50 tūkst. eurų.

Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos ir Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovai pasirašė susitarimą dėl projektų "Būk pilietiškas, būk saugus", "Saugi Klaipėda", "Saugus eismas – saugus tu", "Saugus kaimynas – saugus aš", "Tu esi svarbus" įgyvendinimo.

Dalis jų bus realizuoti dar šiemet, o kiti – iki 2021-ųjų.

Projektais siekiama mažinti smurto artimoje aplinkoje apraiškas, gerinti policijos, savivaldos ir nevyriausybinių organizacijų kompetencijas kovoje su smurtu.

Daug dėmesio planuojama skirti ir moksleivių švietimui bei smurto, alkoholio, narkotikų vartojimo prevencijai.

Numatyta imtis priemonių, padėsiančių ugdyti nepilnamečių teisinę savimonę, saugios ir sveikos gyvensenos įgūdžius, savarankiškumą,  skatinti fizinį aktyvumą, atitraukiant nuo socialiai žalingos veiklos.

Taip pat tikimasi, jog iki 2021-ųjų saugia kaimynyste galės džiaugtis dar daugiau klaipėdiečių.

Vienoje sutarčių numatyta užtikrinti ir didinti saugumą mieste, aktyviai įtraukti gyventojus į bendradarbiavimą atskleidžiant ir tiriant nusikalstamas veikas.

Iki šių metų pabaigos bus aktyviai skatinamas ir eismo dalyvių sąmoningumas, vykdomas teisinis švietimas, tokiu būdu bandant mažinti eismo įvykių skaičių Klaipėdoje.

Aktyviai vykdant teisės pažeidimų ir nusikaltimų prevenciją viešose vietose, paplūdimiuose bei policijos automobiliams sunkiai pasiekiamose teritorijose, nutarta pirkti du pareigūnų darbui pritaikytus riedžius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

zenonas

zenonas portretas
Per mano buto langus matosi trišalė sankryža Jūrininkų pr. Per kelio remontus veikė tik po vieną eismo juostą į abi puses. Jokių trukdžių nebuvo, nes neveikė šviesoforai. Dabar po dvi juostas į abi puses, dar geriau, viena bėda, kad jau pajungė dviejuose sankryžoje šviesoforus, kurie dirbtinai sudaro spūstis. Įsivaizduojate, pasileidžia fūros ir stoviniuoja, pajungus visus, stoviniuos dar dažniau. Pradėti važiuoti tokiems angarams kiek reikia kuro, kiek teršia orą ir t.t. Atsiras kamščiai, padarysiu sesiją, kiek kenkiate mums, gamtai ir t.t. laiko turiu. Be šviesoforų dabar pralaidumas 10 balų. Jokių trukdžių nėra, sukelsite spūstis, sumalsiu Jus į miltus.

Efa

Efa portretas
Pasityciojimas 50 tukstanciu iki 2021 metu ???

niekas kitas

niekas kitas portretas
Budiniškai liberiškas pinigų plovimas.
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių