Quantcast

Sankryžoje – pavojus vaikams

Uostamiesčio kelių policininkai ėmėsi drausminti pavojų uostamiesčio Sausio 15-osios ir Tilžės gatvių sankryžoje mokiniams keliančius vairuotojus.

Dar pernai vienas klaipėdietis pranešė policijai, kad šviesoforu reguliuojamoje sankryžoje vairuotojai nepaiso taisyklių ir, jau užsidegus raudonam signalui, iš Sausio 15-osios suka į kairę.

Visiškai netoli sankryžos yra pėsčiųjų perėja, kuria kasdien į Sendvario mokyklą ir iš jos eina moksleiviai.

Per vėlai pasukę vairuotojai skuba įveikti sankryžą ir pernelyg greitai važiuoja Tilžės gatve. Kartais jie sustoja prie pat perėjos ir taip užkemša gatvę.

Tokia netvarka piktino ne tik ilgą laiką sankryžą stebėjusį klaipėdietį, bet ir mokinių tėvus.

Gavę apie tai informacijos, kelių policininkai ne kartą rytais surengė šioje vietoje patikrinimus.

Trečiadienį ryte visas būrys pareigūnų tykojo pažeidėjų policijos pastato, esančio Tilžės gatvėje, kieme.

Šį kartą policininkai pagavo devynis neleistinai besielgusius vairuotojus.

Tikimasi, kad nuolat rengiami patikrinimai padės išmokyti vairuotojus elgtis tinkamai, nekeliant pavojaus.

Galbūt drausminančia priemone galėtų tapti policininko muliažas, pastatytas prieš šviesoforą. Panašūs mokinukų su kuprinėmis atvaizdai prie pėsčiųjų perėjų Klaipėdoje privertė ne vieną vairuojantįjį būti atidesnį.

Paklaustas, ar tokia priemonė būtų veiksminga, Kelių policijos patrulių kuopos 1-ojo būrio vadas Kęstutis Virbauskas suabejojo, ar toks netikras policininkas nedingtų greičiau nei panašus mokinukas.

"Vairuotojai šioje vietoje turėtų būti atidesni ir neskubėti. Papildomos šviesoforo sekcijos žalias žibintas, leidžiantis Iš Tilžės gatvės sukti į kairę, dega gana ilgai. Esame nusiteikę panašius tikrinimus vykdyti dažniau, kol vairuotojai išmoks paklusti taisyklėms", – patikino pareigūnas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vairuotoja

Vairuotoja portretas
Važiuoju ta kriptim kas vakarą. Tai ne vairuotojo problema. Ten blogai sureguliuotas šviesoforas: sekcija mirkteli staigiai porą kartų ir užgęsta. Vairuotojai nespėja sustoti, todėl nori baigti manevrą. O per perėją iškart pestiesėms jau žalia. Reikia padaryti trijų sekundžių tarpą tarp užgesančios sekcijos vairuotojams ir užsidegančios žalios pėstiesiems. Ir nebus problemos.

kaimynas

kaimynas portretas
didžiausi pažeidėjai mokinių tėveliai, kurie iš sausio 15-osios suka tiesiai į mokyklos kiemą, nors ten stovi ženklas draudžiantis eismą arba išvažiuoja iš kiemo tiesiai į sankryžą.

Dovile

Dovile  portretas
Tegu dar gatve sutvarko kad vanduo nestovetu prie perejos ,masinos lekia ir vaikus aptasko.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių