Quantcast

Sandėliukai pravartūs ir skalbiniams

Uostamiestyje planuojama nugriauti šešis beveik avarinės būklės sandėliukus. Atkreipiamas dėmesys, kad gyventojai dažniausiai juos naudoja ne pagal paskirtį. Pasitaiko ir išradingų miestiečių, kurie sandėliukuose džiovina skalbinius.

Uostamiestyje planuojama nugriauti šešis beveik avarinės būklės sandėliukus. Atkreipiamas dėmesys, kad gyventojai dažniausiai juos naudoja ne pagal paskirtį. Pasitaiko ir išradingų miestiečių, kurie sandėliukuose džiovina skalbinius.

Klaipėdos savivaldybės Statybos leidimų ir statinių priežiūros skyriaus vedėjas Gediminas Pocius pripažino, kad sąrašo, kuriame būtų surašyti visi mieste esantys sandėliukai, nėra.

Užfiksuoti yra tie, kuriuos dėl prastos būklės reikia nugriauti ir sutvarkyti jų teritorijas. Tokių sandėliukų Jūros, Liepų, Molo, Puodžių, Sukilėlių ir Turgaus gatvėse yra šeši.

G.Pocius teigė, kad šie statiniai yra labai apleisti. Jų būklė beveik avarinė. Dar du prastos būklės sandėliukai yra Turgaus aikštėje.

"Jie pirmiausia ir yra mūsų taikiklyje", – tvirtino vedėjas.

G.Pocius teigė, kad pasitaiko ir tvarkingų sandėliukų. Tačiau dauguma jų naudojami ne pagal paskirtį. Juose dažniausiai laikomi visokie nereikalingi daiktai.

"Sandėliukai buvo pastatyti kietajam kurui – malkoms, anglims laikyti, nes centrinėje miesto dalyje nebuvo centrinio šildymo", – komentavo vedėjas.

Kai miesto savivaldybė pradeda griauti sandėliukus, kyla nepasitenkinimas. G.Pociaus manymu, statinių naudotojai nepatenkinti, kad viską reikia išvalyti.

"Dažniausiai iškrausto rakandus, bet ne malkas. Tik vieni kiti laiko kurą", – teigė vedėjas.

G.Pocius prisiminė, kad sandėliukuose, kurie buvo tarp Bokštų ir Puodžių gatvių, gyventojai laikė malkas. Ten buvo vienas namas, šildomas jomis.

"Kai šie sandėliukai buvo griaunami, kilo gyventojų nepasitenkinimas. Tačiau jie gerai ir gražiai išsprendė šią problemą. Pasistatė specialias talpykles malkoms", – tvirtino vedėjas.

Pasak G.Pociaus, dauguma sandėliukų neprižiūrimi. Jie griūva ir kelia pavojų žmonėms.

Vedėjas teigė, kad dalis sandėliukų nebus nugriauti, nes yra privati nuosavybė. Jie privatizuoti kartu su butais. Tačiau, anot G.Pociaus, jei savininkai nesirūpina savo sandėliukais, galima jų pareikalauti susitvarkyti.

"Tada žmogus paskaičiuos, kad jam labiau apsimoka – remontuoti ar nugriauti. Tačiau privatūs statiniai nebus šalinami savivaldybės lėšomis. Tą padaryti turės patys savininkai", – teigė vedėjas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

KLB

KLB portretas
Siame name nera nei balkonu,nei rusiu,nei dideliu laiptiniu,dazname is butu nera net vonios,tai zmones sandeliukuose laiko rogutes,slides ,dviracius,juk nekisi ju i palovi.O skalbiniai dziusta ne sandeliukuose,o lauke,praejime.

cha

cha  portretas
jei buvo privatizuotas butas -TAI kodel VEZEJU g nuverte be jokio gailestingumo . S salia esanciuose namuose ner nei balkono nei rusiokur padet kibira ar sluota ar ziema sniego kastuva padet

MAR-as

MAR-as portretas
O sandėliukas Rumpiškės 2, prie Taikos Karalienės bažnyčios? Ten žmones nuo nelaimės tikriausiai Marija saugo. Bet ar ilgai?
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių