Quantcast

Šaltukas vairuotojams pasiuntė išbandymų

Dar sekmadienio vakarą spustelėjęs šaltukas pirmadienio naktį į gatves ir kelius išginė barstymo mašinas. Tai padėjo išvengti masinių avarijų.

Klaipėdos miesto ūkio departamento vadovas Liudvikas Dūda tikino, kad apie artėjantį šaltuką buvo žinoma iš anksto, todėl gatvės buvo pabarstytos laiku.

Nusiskundimų slidžiomis miesto gatvėmis nebuvo girdėti ir iš aktyviai internetinėje erdvėje besireiškiančių vairuotojų.

Tačiau, kai kurių vairuotojų liudijimu, už miesto naktį ir ryte buvo slidu.

Valstybės įmonės "Kelių priežiūra" Klaipėdos padalinio (buvę "Klaipėdos regiono keliai") vadovas Vytautas Gružas tikino, kad smėlio barstytuvai į kelius išvažiavo dar 4 val. ryto.

Taigi, kai didžioji dauguma žmonių išsiruošė važiuoti į darbus, keliai jau buvo pabarstyti.

"Viskas gerai, labai daug darbo nebuvo. Nuo ketvirtos žmonės pradeda darbą pagal kelių svarbą. Mūsų įmonė prižiūri apie du tūkstančius kilometrų regiono kelių", – pasakojo V.Gružas.

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato patruliai, važinėjantys po atokiausius regiono kaimus, naktį į pirmadienį buvo įpykę. Pasak jų, keliai buvo labai slidūs.

Vairuotojai skubėjo dalintis žiniomis apie ypač slidų kelią tarp Dituvos ir Klaipėdos.

Ryte žmonės bijojo važiuoti naująja gatve, kuri yra šalia Kalotės gyvenvietės. Gatvė, jungianti Kretingos ir Palangos plentus, esą buvo ledinė.

Klaipėdos priemiesčius apimančios Sendvario seniūnijos seniūnė Loreta Kuprienė pripažino, kad šios teritorijos keliai – seniūnijos rūpestis.

"Mūsų vietinės reikšmės keliai – kaimiškoje teritorijoje, dauguma jų yra neasfaltuoti, žvyrkeliai. Elgiamės pagal situaciją. Šiandien dar nepradėjome barstyti, nes mūsų teritorijoje yra pačios žemiausios kategorijos keliai. Tokios nuotolinės technikos kaip "Klaipėdos regiono keliai" (valstybės įmonės "Kelių priežiūra" Klaipėdos padalinys – D.J.) mes neturime, todėl patys pravažiuojame, pasižiūrime. Žvyrkelių nebarstome, o asfalto turime tik 14 kilometrų", – paaiškino seniūnė.

Naujoji gatvė yra atokiausias seniūnijos kraštas. Pasak L.Kuprienės, nusiskundimų dėl slidumo šioje vietoje seniūnijos darbuotojai nesulaukė.

Seniūnė ragino vairuotojus būti kaip įmanoma atsargesnius. Minėtoje Naujojoje gatvėje gyvena ne tik sodininkai, bet ir kotedžų, nuosavų namų savininkai.

Vasarą čia neretai vairuotojai važinėja nežmonišku greičiu, keldami pavojų ne tik vaikams, bet ir suaugusiesiems.

"Žmonės turėtų laikytis atstumo, neskubėti, patys saugotis, o ne tik ieškoti kaltų dėl slidaus kelio. Visada raginame, jei kas, skambinti tiesiai mums. Keista, bet šiandien gyvename tokioje visuomenėje, kai žmonėms yra lengviau paskambinti žurnalistams nei seniūnijos darbuotojams. Būtų gerai, kad gyventojai skambintų tiesiogiai tuo užsiimančiam darbuotojui tel. 861858149. Reaguosime į visus skambučius", – teigė L.Kuprienė.

Seniūnija, apimanti didžiulę dalį Klaipėdos priemiesčių, yra sudariusi sutartį su įmone, kuri, seniūnijai nurodžius, turi užtikrinti smėlio ir druskos barstymą, bet tai jie daro tik ant asfaltuotos dangos.

"Žvyrkelių nebarstome, nebent tai būtų stačios įkalnės. Pernai, kai po lietaus iškart užšalo, barstėme ir neasfaltuotus kelius. Viskas priklauso nuo orų. Šį kartą po šaltos pirmadienio nakties prognozuoja rekordinę šilumą. Todėl ir sakau, kad žmonės patys turi rūpintis savo saugumu, itin atsargiai važiuoti prieš perėjas, mokyklas, neviršyti greičio", – patarinėjo L.Kuprienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių