Quantcast

Per šalčius liko be šildymo

Nors šildymo sezonas Klaipėdoje prasidėjo daugiau nei prieš mėnesį, Liepojos gatvės 10A name radiatoriai nešyla iki šiol. Naujieji dalies patalpų savininkai savavališkai išjungė šildymą likusiems pastato bendraturčiams ir reikalauja mokėti tūkstančio eurų per mėnesį nuomos mokestį už jų patalpose esantį šilumos punktą. Dėl šios savivalės pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Po atostogų – šokas

Liepojos g. 10A veikiančio stomatologijos kabineto darbuotojai po rudens atostogų grįžo į darbą lapkričio 5-ąją.

Šildymas mieste jau buvo įjungtas dvi savaites, tačiau radiatoriai odontologų kabinete – šalti.

"Iš pradžių dar nesijautė, kad patalpose vėsu, nes lauke gana ilgai buvo šilta. Paskui, kai staiga atšalo, vieną rytą pamatėme, jog patalpose – vos 11 laipsnių. Patikrinau, radiatoriai šalti. O mes gi dirbti tokiame šaltyje negalime, plombos kietėja, pacientams ir darbuotojams yra šalta", – pasakojo stomatologijos kabineto savininkė Raisa Sazonova.

Kodėl nešyla radiatoriai, R.Sazonova nuėjo aiškintis pas namų administratorių į bendrovę "Paslaugos būstui". Šiems pradėjus domėtis paaiškėjo, kad ten, kur yra namo šildymo punkto patalpa, pakeistos visos spynos.

Labai nemaloni situacija, svarbiausia, kad niekas nieko nežino.

"Patalpas, kuriose yra šilumos punktas, neseniai nusipirko nauji savininkai. Jie ir užsuko šildymą visam namui ir įjungti neketina. Taip pat į kalbas nesileidžia. Ką daryti? Bandome šildytis elektra, bet ar įsivaizduojate, kiek tai kainuoja? Per parą išeikvojame mažiausiai 80 kWh. Kas mums visa tai kompensuos? Labai nemaloni situacija, svarbiausia, kad niekas nieko nežino. Mes esame šokiruoti", – kalbėjo klaipėdietė.

"Įspėjo" dar pavasarį

Naujieji savininkai – bendrovės "Miesto skalbykla" atstovai, įsigiję dalį patalpų Liepojos g. 10A, taip pat nusipirko ir pastato šilumos punktą- kambarėlį.

Tuoj buvo pranešta namo administratoriui, kad "pasiimtų" šildymo punktą iš jų patalpų.

Kai paaiškėjo, kad to padaryti neįmanoma, naujieji savininkai pareikalavo už šilumos punktą kasmėnesinio mokesčio.

Pretenzijoje namo administratoriui "Paslaugos būstui" bendrovės "Miesto skalbykla" direktorė Lolita Tekorė parašė, kad norėtų, jog šilumos punktas per mėnesį būtų iškeltas iš jiems priklausančių patalpų arba būtų sudaryta nuomos sutartis su "Miesto skalbykla".

Esą priešingu atveju jie bus priversti skaičiuoti nuomos mokestį po 1 tūkst. eurų plius PVM už mėnesį.

Bendrovės "Paslaugos būstui" vadovė Rasa Rimaitė neslėpė, kad nesusipratimai su naujaisiais savininkais prasidėjo vos jiems įsigijus patalpas Liepojos g. 10A.

"Kaip galėjo atsitikti, kad šilumos punktas tapo kažkieno nuosavybė, nežinau. Kad ir kaip ten būtų, viską reikia spręsti civilizuotai. Bet kadangi jie savavališkai išjungė šildymą visam namui, mes kreipėmės į prokuratūrą. Iš prokuratūros praeitą savaitę gavome pranešimą, jog policija pradėjo ikiteisminį tyrimą. Būtų tas šilumos punktas bendro naudojimo patalpose, išlaužtume duris, dabar tai yra "Miesto skalbyklos" nuosavybė, jų savininkai pakeitė spyną, ir mes nieko padaryti negalime", – apgailestavo R.Rimaitė.

Į kalbas nesileidžia

Paskambinus šildymą visam namui išjungusios bendrovės "Miesto skalbykla" direktorei L.Tekorei, paaiškėjo, kad ji nieko nežino, o "viską šiuo klausimu paaiškins Vidmantas".

Pasiteiravus, kas tas Vidmantas, kokia jo pavardė, pasakė: "Tiesiog Vidmantas, jis viską žino."

Mįslingas viską žinantis veikėjas atsiliepė nurodytu telefonu, tačiau nebuvo itin taikiai nusiteikęs.

"Kodėl kaimynai šildymo neturi? Iš kur aš žinau. Yra tokia firma, kuri administruoja tą namą ("Paslaugos būstui" – A.D.). Šita firma buvo perspėta. Mes jiems sakėme: atvažiuokite, sutvarkykime dokumentus, pasirašykime nuomos sutartį ar panašiai. Mes įsigijome patalpas ir sumokėjome pinigus. O kuo dėti mūsų kaimynai? O kuo dėtas aš? Mano patalpose yra šilumos punktas. Kas ima už šildymą pinigus? Juk ne aš", – emocijų netramdė Vidmantas.

Vidmantas, nuo kurio malonės priklauso šildymo įjungimas Liepojos g. 10A, tikino, jog namo administratorių dar prieš pusmetį perspėjo, kad iškeltų iš jiems priklausančių patalpų šildymo punktą.

Niekas į tai esą nereagavo, todėl ir buvo visame name išjungtas šildymas.

"Yra elektra, tegul įsijungia ir šildosi. O tas patalpas aš nusipirkau. Įspėjau dėl šildymo punkto. Tai yra mano nuosava patalpa, o ten kažkas įsirengė šildymo punktą. Tegul pasiima", – rėžė Vidmantas.

Valdininkai padėti negali?

Paaiškėjus šiai skandalingai situacijai, Klaipėdos savivaldybės Butų ir energetikos poskyrio vedėjas Algis Gaižutis mano, kad miesto valdininkai čia, deja, jokios įtakos daryti negali, nes "tai yra turtiniai dalykai".



NAUJAUSI KOMENTARAI

puteikis

puteikis  portretas
naglis manomai apie gaizuti sprendzia pagal savo supuvimo laipsni.O gaizutis labai taktiskai atsake i paklausima del patalpu.O jei nagliui kazkas smegenyse snibzda reikia eit pas gydytojus.O privacia nuosavybe reikia gerbti.Ir kyla klausimas kiek puteikis sumokejo uz patalpas tame pastate.

>

> portretas
Klausimelis,-O kas leido(???), privatizuoti "Silumos punkto" patalpas?Jei juose,iki "privatizacijos",buvo irengtas NAMO "Silumos punktas",reiskias VISI NAMO bendrasavininkai(butu turetojai) buvo daliniai,to "pukto patalpos" BENDRASAVINIKAI ?Kaip "Silumos punktas" su inzinieriniais NAMO silumos irengimais,patapo,"privacia" nuosavybe ?

Naglis Puteikis

Naglis Puteikis portretas
Savivaldybės liberalų statytinis administracijos darbuotojas Gaižutis galimai dangsto patalpų reiderinio užgrobimo schemą. Susidaro įspūdis, kad namų valda kartu su Sobo sistemomis (savininkas Marius Usonis) padedant liberalų administracijai, padeda kažkokiam Vidmantui priversti kitų patalpų šeimininkus parduoti jas Vidmantui. Administracijoje man šnibžda, kad tas Vidmantas po to čia įrengs apartamentus. Kiek libams per rinkimus tas Vidmantas duos paramos?
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių