Quantcast

Sąjūdžio parkui – daugiau pinigų

Sąjūdžio parkas bus baigtas tvarkyti iki Jūros šventės – tokį pažadą iš statytojų išgirdo Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorius Saulius Budinas. Paaiškėjo, kad darbams pritrūko kelių dešimčių tūkstančių eurų.

Pagal sutartis Sąjūdžio parkas realybėje turėtų tapti toks, koks buvo planuose, iki rugpjūčio 8-osios. Bet galima tikėtis, kad takai, kalneliai, tilteliai per vandens telkinius, apšvietimo stulpai ir kiti parko įrenginiai bus savose vietose iki didžiosios miesto šventės.

Iki numatytos datos likus maždaug pusantro mėnesio, paaiškėjo, kad šiam parkui tvarkyti reikėtų dar apie 60 tūkst. eurų.

Pirminiame plane buvo numatyta, kad visame parke veiks vienintelė vaizdo stebėjimo kamera, kuri bus nukreipta į riedlentininkų aikštelę.

Arčiausiai Sąjūdžio parko esančių gatvių gyventojai jau ne kartą reiškė nuogąstavimus, kad čia reikėtų daugiau saugumo. Ne tik tamsiuoju paros metu, bet ir dieną parke daromi nusikaltimai.

Todėl apsispręsta, kad parke turėtų atsirasti septynios vaizdo kameros, o jų fiksuojamas vaizdas būtų stebimas Klaipėdos policijos komisariate drauge su kitais viešosiose erdvėse įrengtų kamerų vaizdais.

Vaizdo kameroms bei joms prijungti prie bendro tinklo reikės papildomų investicijų.

Pinigų prireiks ir Sąjūdžio parko pakraštyje esančiam pėsčiųjų takui, jungiančiam Varpų ir Laukininkų gatves.

Arčiausiai riedučių bei riedlenčių aikštelės stovinčių namų gyventojai baiminasi, kad jaunimo zonoje iki išnaktų bus triukšminga, ir žmonės negalės ramiai ilsėtis. Todėl apsispręsta šalia parko įrengti informacinius stendus, kur bus parašyta, kokių taisyklių derėtų laikytis parko lankytojams.

Iki šiol senų šaligatvio plytelių takas šliejosi prie Šv. Juozapo Darbininko bažnyčios teritoriją juosiančios tvoros. Neseniai tvora nugriauta, o šventorius savaime susiliejo su greta tvarkomu parku.

Išsiklaipiusios plytelės bus išardytos, čia atsiras tvarkingas takas.

S.Budinas pasakojo bendravęs su bažnyčios kunigais, jie pažadėjo, kad teritorija aplink bažnyčią taip pat netrukus taps tvarkingesnė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Daina

Daina portretas
Manome,jog drenažo darbai ten atlikti o tai ,lietui palijus,vaikai vėl nebegalės iki įrengimų dasigauti.

$$$

$$$ portretas
Butu kainos kris koki 10-20% salia to parko ^^

d

d portretas
Visiski atsilupeliai daro ten ta "parka"... Ant kiek idiotu reik buti kad pastatyti ivairius "skambinimo" funkcija atliekancius irengimus, uz keliu metru nuo gyvenamojo namo??? Vaikai jau dabar ten skambina tais irengimais visa diena... Salia gyvanantiems zmonems kosmaras nesveikas...
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių