Quantcast

S. Šimkaus arterija laukia šviestuvų

S.Šimkaus gatvėje tęsiamas šaligatvių dangų remontas. Darbai kol kas vyksta vienoje arterijos pusėje. Kitą žadama pradėti remontuoti, kai iš Vokietijos į uostamiestį bus atgabenti šviestuvai.

S.Šimkaus gatvėje tęsiamas šaligatvių dangų remontas. Darbai kol kas vyksta vienoje arterijos pusėje. Kitą žadama pradėti remontuoti, kai iš Vokietijos į uostamiestį bus atgabenti šviestuvai.

Apšvietimas S.Šimkaus gatvėje bus įrengtas vienoje gatvės pusėje.

Darbai S.Šimkaus gatvėje pradėti balandį. Buvo pašalinti 97 seni, ligoti, miesto želdinių reikalavimų neatitinkantys medžiai. Jų šaknys ardė asfalto dangą, šaligatvius.

Vietoje jų buvo pasodintos 66 naujos mažalapės liepos. Dar 11 buvo perkeltos į kitą vietą.

Kad būtų galima pradėti remontuoti dangas, pirmiausia reikėjo iškirsti senus medžius ir pasodinti naujus. Taip pat įrengti apšvietimą.

Planuojama, kad S.Šimkaus gatvėje bus susiaurinti šaligatviai, o automobilių stovėjimo vietos taps platesnės.

Nauji šviestuvai įrengti ir K.Donelaičio gatvėje. Speciali komisija jau pripažino apšvietimą tinkamu. Jokių problemų nebuvo užfiksuota.

Vėliau minėtoje arterijoje ketinama remontuoti šaligatvių dangas aplink stulpus.

K.Donelaičio gatvėje darbai pradėti praėjusių metų gruodį. Čia taip pat buvo šalinami seni, ligoti, supuvę, mechaniškai pažeisti medžiai. Buvo nukirsti 105 medžiai: 62 liepos, 39 kaštonai ir 4 uosiai. Apie 70 proc. šių lapuočių buvo pavojingi ir prastos būklės.

Vietoje iškirstų senų medžių buvo atsodinta 90 paprastųjų klevų, kurie yra kolonos formos. Jų prireikė mažiau, nes kai kuriose vietose jie augo per tankiai – dviem eilėmis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

skaitytojas

skaitytojas portretas
kas per mada pas jus visas gatves vadinti arterijomis? Vieną, kitą kartą pagrindines gatves gal ir galima taip pavadinti, bet kad visas iš eilės...

bobute

bobute portretas
jau džiūna tie atsodinti medžiai ir niekam neateina į galvą per tokią sausrą juos palieti
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių