Quantcast

S. Norkienei – nusipelniusio Lietuvos gydytojo vardas

  • Teksto dydis:

Klaipėdos jūrininkų ligoninės medikei suteiktas Nusipelniusio Lietuvos gydytojo vardas.

Lietuvos medicinos darbuotojų dienos proga sveikatos apsaugos ministrė Rimantė Šalaševičiūtė Klaipėdos jūrininkų ligoninės kardiologei, Širdies aritmijų skyriaus vedėjai dr. Sigutei Norkienei suteikė Lietuvos nusipelniusios gydytojos vardą.

S.Norkienė yra vienuoliktoji Klaipėdos jūrininkų ligoninės medikė, kuriai suteiktas Lietuvos nusipelniusio gydytojo vardas ir garbės ženklas.

Klaipėdos jūrininkų ligoninės direktorius dr. Jonas Sąlyga, džiaugėsi kolegų pripažinimu.

„Labai norėčiau, kad kiekvienas ligoninės gydytojas būtų vertas ir įvertintas nusipelniusio Lietuvos gydytojo vardu ir ženklu“, – sveikindamas kolegas profesinės šventės proga linkėjo ligoninės vadovas.

32-ejus metus Klaipėdos jūrininkų ligoninėje dirbanti kardiologė  yra Klaipėdos universiteto docentė, Klaipėdos apskrities Hipertenzijos lygos pirmininkė, Lietuvos Hipertenzijos draugijos valdybos narė, Lietuvos širdies asociacijos Klaipėdos krašto draugijos pirmininkė, Lietuvos širdies asociacijos valdybos narė, Europos kardiologų ir eilės kitų draugijų narė, sveikatos akcijų organizatorė. 

Nusipelniusių Lietuvos gydytojų ir Sveikatos apsaugos darbuotojų ženklus Sveikatos apsaugos ministerija, įsteigė 2004-aisiais, siekdama pagerbti valstybinių, profesinių švenčių ar įstaigų jubiliejų progomis Lietuvos Respublikos sveikatos apsaugos darbuotojus už ilgametį ir nepriekaištingą darbą, ypač didelį indėlį plėtojant sveikatos apsaugą, už pasiaukojimą ir drąsą gelbstint žmonių gyvybę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

lygtai

lygtai portretas
pagal rastvedybos taisykles pareigos rasomos tik vyriska gimine. Siaip, man taipogi nesuprantama, kodel ne direktore, gydytoja ir t.t.

Zenonas Priekuliškis

Zenonas Priekuliškis portretas
Labai negražu, atėmėt iš vyro "nusipelniusio gydytojo" vardą ir atidavėt moteriai. Būtumėt nors pataisę į "gydytojos" vardą.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių