Quantcast

Ribos eismą žiedinėje sankryžoje

Vasaros sezono metu vairuotojų miesto gatvėse laukia ne vienas iššūkis. Dėl įvairių darbų skirtingose arterijose bus ribojamas eismas.

Didžiausias galvos skausmas kyla, kaip organizuoti eismą, kai bus uždaryta Sendvario žiedinė sankryža. Tokių veiksmų prireiks, nes klojamas lietaus nuotekų kolektorius.

Šie darbai jau pradėti. Pirmas etapas baigtas, netrukus startuos kiti du, tada kolektorius bus klojamas iki Mokyklos, Tilžės gatvių ir Šilutės plento žiedinės sankryžos.

Eismas tuo metu bus ribojamas iš dalies – dieną uždaryta viena eismo juosta. Kai nevyks darbai, ši bus atidaryta ir transportas galės judėti įprastai.

Didžiausią galvos skausmą eismo specialistams kelia ketvirtasis kolektoriaus tiesimo etapas, kuris turėtų startuoti nuo liepos 2 d. Tuomet eismas turi būti ribojamas vienoje Mokyklos, Tilžės gatvių ir Šilutės plento žiedinės sankryžos pusėje.

Atkreiptas dėmesys, kad lietaus nuotekų kolektoriaus darbai suderinti su Tilžės gatvę atnaujinančia ir minėtą sankryžą rekonstruosiančia įmone "Žemkasa". Nurodyta, kad vamzdis turėtų būti paklotas iki rugpjūčio 20 d.

Numatyta, kad, uždarius eismą žiedinės sankryžos dalimi, lengvasis ir viešasis transportas apsisuktų Mokyklos gatvėje esančioje apsisukimo vietoje, sunkusis transportas būtų nukreipiamas po tiltu. Schemos rengėjai įsitikinę, kad spūstys neturėtų susidaryti.

Tačiau Saugaus eismo komisijos nariai vis dėlto nuogąstavo, kad kamšačių gali būti, o automobilių eilės drieksis iki žiedinės sankryžos.

Taip pat baiminosi, kad nurodytoje vietoje gali neužtekti vietos apsisukti autobusams.

Atkreiptas dėmesys, kad šia gatve pravažiuoja 1,5 tūkst. transporto priemonių.

Svarstyta, kad gal reikėtų numatyti apvažiavimo kelią. Manoma, kad dalis vairuotojų jį pasirinktų, ir srautai gatvėje sumažėtų.

Saugaus eismo komisija dar kartą nurodė suderinti ketvirtą eismo schemą su visomis suinteresuotomis pusėmis.

Iš viso kolektoriaus tiesimas suskirstytas į 10 etapų. Kiekvienas truks apie dvi savaites. Visų etapų metu numatomi vienokie ar kitokie eismo apribojimai. Planuojama, kad šie darbai truks iki spalio.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Atidarykit centra daunai ! Del keliu mulkiu gyvenanciu centre visa Klaipeda tures strigti kamsciuose ! Sutvarkysit, galesit vel uzdaryti...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių