Quantcast

Rezultatyvi benamių „medžioklė“

Ši savaitė uostamiesčio benamiams nebuvo saldi. Klaipėdos savivaldybės Viešosios tvarkos skyrius porą kartų tikrino, ar asocialūs asmenys neelgetauja bei kitaip nepažeidžia nustatytų taisyklių. Surengti reidai šįkart buvo vaisingi.

Ši savaitė uostamiesčio benamiams nebuvo saldi. Klaipėdos savivaldybės Viešosios tvarkos skyrius porą kartų tikrino, ar asocialūs asmenys neelgetauja bei kitaip nepažeidžia nustatytų taisyklių. Surengti reidai šįkart buvo vaisingi.

Įpusėjus savaitei ir į miestą kruiziniais laineriais atplaukus gausiam būriui turistų siekta užtikrinti, kad jų viešnagės neapkartintų ir miesto prestižo negadintų elgetaujantys asocialūs asmenys.

Klaipėdos savivaldybės Kontrolės ir prevencijos poskyrio vedėjas Vilius Valys sakė, jog trečiadienio reidas davė rezultatų.

„M.Mažvydo alėjoje sutikome dvi moteris, jos prašė išmaldos“, – informavo V.Valys.

Poskyrio vedėjo teigimu, vargstančios moterys praeivių išmaldos prašė šalia glausdamos šuniukus. Tikėtina, jog taip gudragalvės norėjo sukelti dar didesnę užuojautą ir iš aukojančiųjų išpešti daugiau pinigų.

„Moterys asmens dokumentų neturėjo, todėl buvo įspėtos ir paprašytos pasišalinti“, – paaiškino V.Valys.

Antrasis šios savaitės reidas surengtas vakar. Nors elgetaujančių asmenų neužfiksuota, tačiau įtarimą sukėlusiųjų būta.

Pašnekovo teigimu, porą benamių pavyko aptikti M.Mažvydo alėjoje. Jie išmaldos neprašė, todėl buvo tik  įspėti ir informuoti ar mieste galiojančią tvarką.

Vienas judėjimo negalią turintis bėdžius laiką leido netoli senamiesčio prieigose esančios turgavietės, tačiau taip pat neelgetavo.

„Jis irgi buvo įspėtas, kad nebandytų to daryti bei nesikabinėtų prie praeivių“, – teigė V.Valys.

Pašnekovo teigimu, tikėtina, kad kai kurie benamiai keičia elgetavimo taktiką – iš senamiesčio traukiasi į atokesnes vietas. Pasitaiko ir tokių, kurie neprašo išmaldos, tačiau tiesiog kaulija esą jiems pritrūkusių pinigų iš praeivių.

Reido metu tikrintojai atkreipė dėmesį ir į kitus Viešosios tvarkos taisyklių pažeidimus. Kontroliuota, ar žmonės nerūko viešojo transporto laukimo paviljonuose, tačiau tokių pažeidimų neužfiksuota.


Šiame straipsnyje: benamiaielgetospatikrinimas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Dalia

Dalia portretas
Reidų rezultatai yra nuliniai. Jie neišsprendžia nei vienos benamių problemos. Benamiai teršia miestą, jie vaikščiojantys infekcijų židiniai, vagiliautojai. Nereikia dangstytis skambiomis frazėmis - žmogaus teisės, demokratija, laisvas pasirinkimas... kiek yra demokratijos kai mano kieme benamiai girtauja, paverčia jį tualetu, palieka krūvas šiukšlių... kiek yra demokratijos kai sergantis atvira tuberkuliozės forma benamis skleidžia užkratą...kiek yra demokratijos kai baltosios karštinės apsėstas staugdamas blaškosi gatvėje... Tie reidai tik įrodo, kad su asocialiais reiškiniais dar nepasirengę kovoti.

x

x portretas
prie Akropolio istisai prasineja pinigu

Piliets

Piliets portretas
kur konkretus veiksmai?baudos nepades ka is ju atimsi?Raskit pagaliau sprendima .Baisu kas dedasi senamiestije normaliai kavinej negalima pasedeti.pagaliau paru sodinkit bent keles dienas atsipus miestas
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių