Quantcast

Restorano sėkmei trūksta valdžios palaikymo

Klaipėdoje įsikūrusio restorano „Marseille Lounge Bar“ savininkas Saulius Semėnas tvirtina, kad uostamiestis galėtų tapti visus metus klestinčiu miestu, jei valdžios atstovai į įvairias pradedamas iniciatyvas žiūrėtų ne taip trumparegiškai ir sukurtų tinkamas sąlygas pradėti bei vystyti verslą.

Klaipėdoje įsikūrusio restorano „Marseille Lounge Bar“ savininkas Saulius Semėnas tvirtina, kad uostamiestis galėtų tapti visus metus klestinčiu miestu, jei valdžios atstovai į įvairias pradedamas iniciatyvas žiūrėtų ne taip trumparegiškai ir sukurtų tinkamas sąlygas pradėti bei vystyti verslą.

Ketina dirbti ir rudenį

Ilgametę patirtį verslo pasaulyje turintis vilnietis S.Semėnas, uostamiestyje įgyvendino ne vieną perspektyvią idėją, susijusią su viešojo maitinimo įstaigomis. Nenuleisdamas rankų ir bandydamas įveikti visas kelyje pasitaikančias kliūtis, verslininkas Klaipėdoje savo veiklą pradėjo dar prieš 14 metų.

Restorano „Marseille Lounge Bar“ senajame Danės krantinės sandėlyje savininkas pasakojo, kad patrauklioje uostamiesčio vietoje įsikūrusi įstaiga prieš metus buvo atnaujinta: atliktas nemažai lėšų kainavęs patalpų remontas ir sukurtas naujas akiai patrauklus stilius bei interjeras.

„Anksčiau dirbdavome tik vasaros sezono metu, nes pastebėjome, kad Klaipėdoje sėkmingai vystyti kavinių ar restoranų verslą žiemą ar rudenį – keblus reikalas. Nenorėjome tiesiog egzistuoti. Tiesa, šiais metais planuojame atsižvelgti į situaciją. Tikėtina, kad dirbsime ir šaltuoju metų laiku. Viskas priklausys nuo poreikio“, – kalbėjo S.Semėnas.

Džiugina atsigaunanti krantinė

Anot jo, viešojo maitinimo įstaigoje siūlomas gardus maistas ir gėrimai. Kaip teigė verslininkas – meniu asortimentas nėra sukurtas gurmanui, tačiau stebina kokybe ir profesionaliu aptarnavimu. „Marseille Lounge Bar“ lankytojus žada džiuginti skaniais patiekalais ar užkanda, padėsiančia šiltus vasaros ar pavasario vakarus gerai praleisti draugų kompanijoje. Pašnekovas įsitikinęs, kad genialumas slypi paprastume.

„Pastebiu, kad Danės upės krantinė pastaraisiais metais tampa visos Klaipėdos miesto traukos vieta. Tai džiugina ir teikia perspektyvą. Vasaros sezono metu dėl lankytojų gausos vos spėjame aptarnauti klientus. Gaila, kad situacija kardinaliai pasikeičia atvėsus orams“, – teigė pašnekovas.

Pasak jo, šiuo metu restorane dirba kompaktiška penkių žmonių komanda, kuri šiltojo sezono metu išauga net iki keliasdešimties žmonių kolektyvo.

Stinga valdžios palaikymo

Nepaisant strategiškai vasaros sezonui sėkmingos vietos, S.Semėnas pripažįsta, kad rudenį ar žiemą klestėti restoranui trukdo trumparegiška uostamiesčio valdžia.
„Turiu puikų pavyzdį – Druskininkus. Ten gyvenimas verda ir viešbučiai yra pilni visus metus, nors miestas neturi jūros. Kodėl taip yra? Druskininkuose valdžia verslininkams leidžia daug“, – sakė pašnekovas, pridurdamas, kad Klaipėdoje situacija klostosi atvirkščiai: pavyzdžiui, problemų kelia neseniai uždarytas Pilies tiltas, trukdantis lengvuoju transportu pasiekti senamiestį.

„Kartais atrodo, kad valdininkai kaišo pagalius į ratus. Susidaro įspūdis, kad valdžios žmonės atstovauja ne senamiesčio interesams, o apskritai kitam miestui. Klaipėdoje turime grupelę žmonių, kurie yra užsisėdėję vienoje vietoje ir nieko neleidžia daryti kietiems. Turbūt tokia situacija susiklostė dėl jų ambicijų. Miestui reikalingi jauni, progresyviai mąstantys vadovai ir savivaldybės darbuotojai, kurie į verslą žiūrėtų lanksčiai“, – tikino verslininkas.

Pagalba – būtina

S.Semėnas teigia, kad pradėti verslą viešojo maitinimo sektoriuje Klaipėdoje – nelengvas reikalas. Pašnekovas juokaudamas siūlo kiekvienam pabandykite atidaryti restoraną ir gauti licenciją.

„Šis darbas prilygsta gamyklos pastatymui ir jos veiklos startui. Labai daug trukdžių, draudimų, biurokratinių procesų. Tačiau nuleisti rankų neketinu. Ši situacija prilygsta santuokai, kai prie altoriaus davei priesaiką ir turi gyventi kartu“, – juokavo pašnekovas.

S.Semėnas džiaugiasi, kad restorano atnaujinimui ir veiklos vystymui padėjo iš Verslumo skatinimo fondo paimta paskola, už kurią garantavo bendrovė „Investicijų ir verslo garantijos“ (INVEGA). Verslininkas taip pat pasinaudojo papildoma paskata ir kreipėsi dėl darbuotojų dalies darbo užmokesčio kompensavimo.

„Bet kokia parama yra labai naudinga ir sveikintina. Be to, bet kokia patirtis yra teigiamas dalykas – nesvarbu, kad tenka patirti daug sunkumų. Dabar ypač džiaugiuosi, kad situacija krantinėje susitvarkė. Betrūksta valdžios palaikymo, be kurio nieko nebus“, – pabrėžė pašnekovas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

pirmiausia

pirmiausia portretas
valdžia turi padėti miesto gyventojams, o ne atvykeliams verslininkams

keistuoliai jus

keistuoliai jus portretas
Man juokingiausi yra visokie kvaili valdžios draudimai, kaip lauke sėdėti iki 22 ir pan.. Atsipeikėkit, gi tuoj vasara. Tarp keturių sienų prisisėdim per žiemą. Tikrai 22h nesinori eiti namo, norisi būti lauke.

Ekspertas

Ekspertas portretas
Vien dėl nelietuviško pavadinimo neisiu i šią užeigą
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių