Quantcast

Reprezentaciniams festivaliams – daugiau lėšų

Nuo šiol reprezentaciniai miesto festivaliai galės pretenduoti į pastebimai didesnį finansavimą. Tikimasi, kad tai padės gerinti festivalių kokybę ir jų žinomumą.

Neseniai posėdžiavę Klaipėdos tarybos nariai nusprendė suteikti galimybę reprezentaciniams miesto festivaliams pretenduoti į didesnį finansavimą.

Nuo šiol festivaliams bus galima skirti nuo 20 tūkst. iki 100 tūkst. eurų. Pagal anksčiau galiojusią tvarką reprezentaciniai festivaliai galėjo gauti nuo 7,2 tūkst. iki 20,3 tūkst. eurų.

Klaipėdos savivaldybės Ugdymo ir kultūros departamento direktorė Nijolė Laužikienė pastebėjo, jog iki šiol galiojusi tvarka buvo patvirtinta tuomet, kai festivaliams daugiau lėšų skirti miestas neturėjo galimybių.

Tačiau dabar, kai yra nuspręsta didinti finansavimą kultūrai šias sumas galima padidinti.

Viliamasi, kad didesnė finansinė parama miesto reprezentacinių festivalių rengėjams leis gerinti renginių kokybę ir didinti jų žinomumą.

„Surengti reprezentacinio festivalio už 7 tūkst. eurų – neįmanoma“, – neabejojo N.Laužikienė.

Praėjusiais metais reprezentacinio festivalio statusą turėjo penki festivaliai. Toks statusas suteikiamas trejiems metams.

Anot N.Laužikienės, dabar šis terminas baigiasi, todėl festivaliai tapti reprezentaciniai galės bandyti iš naujo.

Visiems reprezentaciniams festivaliams lėšos bus skiriamos savivaldybės administracijos direktoriaus įsakymu, tačiau sutartys dėl festivalio dalinio finansavimo sudaromos tik su tais vykdytojais, kurie nėra savivaldybės biudžetinės įstaigos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

biurokratijos triumfas

biurokratijos triumfas portretas
Reprezentacijai (liet. atstovavimui), ypač meno, negali baigtis kažkokie terminai, negali būti kokių nors popierinių bandymų "pasidaryti" reprezentaciniais ir pan. Menininkas arba yra reprezentacinis (V. Noreika, V. Urmana, V. Čepinskis, J. Marcinkevičius, Lietuvos nacionalinis simfoninis orkestras, ir pan.) arba ne. Menininko, renginio ir pan. reprezentatyvumą lemia ne biurokratai, o jo (jų) meninis lygis. Ir visiškai nesvarbu, ar biurokratai jį taip pavadins, ar ne. Dabar labai graudu, kai Klaipėdos kultūros vadai šneka nesąmones. Pasirodo. meno reiškinys Klaipėdoje gali būti reprezentaciniu tik tada, kai tai nusprendžia klerkai.

Brt.

Brt. portretas
ko ta Laužikienė vis kišasi į kultūrą? ilsėtųsi sau ramybėje, siuvinėtų ką nors ir kitiems dirbti netrukdomai leistų. nieks jos negerbia, niekam jos nereikia, tesiilsi sau, laiks.

Sisiuli

Sisiuli portretas
paragink Choromanskyte pagaliau ateti i NVO tarybos posėdį.Va šalia sėdi.Jau kadais vietuoj Gentvilioko išrinkta o nikap nedaneša savo užpakalio iki tos vietos
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių