Quantcast

Rengiamasi keisti pasenusį gelbėjimo laivą

Lietuvos kariuomenė rengiasi atsikratyti gelbėjimo laivo „Šakiai“, kuris vienintelis tarp visų laivų liko iš sovietmečio.

Pripažino padarius klaidų

Gelbėjimo laivas „Šakiai“ buvo statytas kaip žvejybos traleris 1986 m. Rusijos Jaroslavlio laivų statykloje. Jis priklausė Lietuvos valstybinei žvejybos įmonei „Jūra“. Laivas žvejojo Atlanto vandenyne.

Žlungant „Jūrai“ šį laivą 1994 m. nusipirko Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija. Po kelis metus vykusio pertvarkymo 1998 m. pradžioje jau perdarytame gelbėjimo laive iškelta Lietuvos vėliava.

Buvęs Lietuvos jūrų paieškos ir gelbėjimo koordinacinio centro vadovas Vilius Kaunietis yra teigęs, kad „kaip gelbėjimo laivas „Šakiai“ buvo nereikalingas, pertvarkant jį padaryta didelė klaida bandant iš „zaparožiečio padaryti „ferarį“.

Siekė kam nors įkišti

V.Kaunietis ne kartą stebėjosi, kad 56,6 metrų ilgio lėtaeigis iki 9,5 mazgų greičio laivas „Šakiai“ vis dar naudojamas Lietuvos kariuomenėje. Apie šį laivą viešai netgi buvo nuskambėjusi tokia nuomonė, kad „jei pasaulyje vyktų lėčiausių gelbėjimo laivų varžybos, Lietuva jose ko gero laimėtų“.

V.Kaunietis prisiminė, kad šio laivo išlaikymo sąnaudos buvo labai didelės. Uosto direkcija jo kratėsi, vykstant reorganizacijai buvo siekiama kam nors įkišti.

Lietuvos kariuomenei laivas „Šakiai“ buvo perduotas 2009 metų kovą. Vertinant eurais tuomet jo likutinė vertė siekė apie 900 tūkst. eurų.

Gelbėjimo laivas „Šakiai“ Lietuvos kariuomenėje naudojamas iki šiol. Jo privalumas yra toks, kad laivas daugiafunkcinis. Jis turi įrangą ir žmonėms gelbėti, ir gaisrams gesinti, ir išsiliejusiems naftos produktams likviduoti. Jame sumontuoti teršalų surinktuvai, išsiurbimo sistemos, naftos produktų talpos, barokamera, yra gelbėjimo valtys ir plaustai.   

Planuoja naujo laivo statybą

Šiomis dienomis Lietuvos kariuomenė paskelbė teršalų likvidavimo ir gelbėjimo laivo rinkos konsultacijų konkursą. Iš esmės tai reiškia pasirengimą po kurio laiko skelbti naujo gelbėjimo laivo statybos ar įsigijimo konkursą.

Prieš skelbiant paties laivo pirkimo konkursą siekiama įsitikinti, kokios yra naujo gelbėjimo laivo  naujovės, jo pastatymo galimybės, preliminari tokių laivų statybos rinkos kaina. Suformuotas specifinių klausimų paketas. Vienas iš klausimų yra ar įmanoma pastatyti naują gelbėjimo laivą su atidavimu klientui per 24-30 mėnesių?

Kada prasidėtų naujo laivo statyba kol kas neaišku. Galbūt dar šiemet bus skelbiamas to laivo statybos konkursas. Jei taip, tai galėtų reikšti, kad maždaug 2022 metais Lietuva rengiasi atsisakyti gelbėjimo laivo „Šakiai“, kurį pakeistų ir greitesnis, ir modernesnis, ir praktiškesnis naujas gelbėjimo laivas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Operatorius

Operatorius portretas
Ponas Kaunietis niekada nebuvo Lietuvos jūrų paieškos ir gelbėjimo koordinacinio centro vadovu, laikinai gal. Reikia geriau tikrinti informacijos šaltinius!

Romualdas

Romualdas portretas
Tarp kitko Lietuvos veliava iskelta buvo dar kai sis laivas dar gaude zuvi. Tada buvo pakeistas ir laivo pavadinimas .Vietoje JASINEVO tapo SAKIAI, o tai ivyko po Lietuvos nepriklausomybes atkurimo, o ne 1998m

"Šakių" legenda

"Šakių" legenda portretas
Kiek jau tų planų girdėjo "Šakių" laivo jūrininkai, belaukdami ir į pensijas ir į Anapilį iškeliavo. Galima juoktis iš iš laivo būklės- bet juk jis- LIetuvos kariuomenės laivas, ponai popieriniai admirolai, komandorai, karininkai ir visa armija specialistų Vilniuje. Jums gi auksiniai šaukštai, šakutės iš" Nota Bene" visada buvo svarbiau, tiesa?Tie "Šakiai" per Smiltynės gaisro gesinimą atliko pagrindinį darbą , kai pagaliau buvo pakviesti į pagalbą beveik po dviejų parų gaisrui nesiliaujant. O kas galėtų paneigti, kiek per Gelbėjimo laivą-veteraną jį remontuojant pinigėlių buvo išplauta?Gal lažinamės, kas greičiau atsiras- naujas gelbėjimo laivas ar Vilniaus stadionas?
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių