Quantcast

Relikvijos vėl taps eksponatais

Neringoje tęsiamas įdomus sumanymas – vietos gyventojai kviečiami į Kuršių nerijos istorijos muziejų atgabenti savo gyvenimo "relikviją" – daiktą, kuris yra svarbi asmeninės ar šeimos istorijos dalis, "menanti" sovietmetį. Daiktai laikinai bus eksponuojami muziejuje, vėliau grąžinti savininkams.

Pernai Neringos muziejuje pirmą sykį buvo surengta eksperimentinė paroda "Muziejų kuriame kartu", kuri leido iš arti prisiliesti prie šiandienos Kuršių nerijos žmonių gyvenimo istorijų, pažinti draugų, kaimynų ar tiesiog šalia esančiųjų gyvenimo fragmentus.

Parodoje tada buvo eksponuojama daugiau nei 150 skirtingų objektų, kuriuos pateikė 22 dalyviai.

Šiemet sumanyta tai atkartoti. Muziejininkė-edukatorė Edita Anglickaitė Beržinskienė teigė, kad jau turi vieną tokį žavų eksponatą – restauruotus žiguliukus.

"Pernai įspūdį padarė daugybė eksponatų, vienas jų, priklausęs vadinamajam šeimų lobiui, kurį kadaise užkasė ir paliko buvę Kuršių nerijos gyventojai, buvo metalinis "vabalas" – įrenginys, skirtas auliniams batams nusiauti. Dar labai smagus eksponatas pernai buvo tris kartas supęs medinis arkliukas, kurį kažkada pagamino vietos meistras", – pasakojo E.Anglickaitė-Beržinskienė.

Muziejininkė prisiminė ir unikalią vieno neringiškio kolekciją, kurią jis surinko vedžiodamas šunį marių pakrantėje, tai – ir seni raktai, papuošalai, piniginės.

Na o šiemet eksponatų muziejuje laukiama iki lapkričio 21-osios Pamario g. 53, Nidoje. Jie bus eksponuojami iki sausio pabaigos, vėliau grąžinti savininkams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių