Quantcast

Reikalaus sutvarkyti Mokyklos gatvę

Mokyklos gatvėje vykstantys vamzdynų keitimo darbai stabdo automobilių eismą ir pykdo savo transporto priemones tausojančius vairuotojus. Savivaldybės valdininkai tikina, kad turi priemonių išreikalauti, kad gatves išrausę darbininkai jas padarytų saugiomis ir nesunkiai pravažiuojamomis.

Šilutės plento pradžia, Tilžės ir Mokyklos gatvės šiemet tapo didžiulių darbų frontu. Čia klojami nauji lietaus kanalizacijos vamzdžiai. Darbai vyks iki kitų metų.

Kai bus baigta tiesti nauja lietaus kanalizacijos trasa, darbų imsis savivaldybės samdyti darbininkai, kurie vietoj transporto žiedo įrengs šviesoforu reguliuojamą sankryžą. Tai yra seniai parengto detaliojo plano dalis.

Nemažai nepatogumų dėl darbų gatvėse turėję Tilžės turgavietės prekeiviai kreipėsi į savivaldybę ir prašė pakoreguoti projektą Tilžės gatvėje.

Pasak uostamiesčio savivaldybės Statybos ir infrastruktūros plėtros skyriaus vedėjo Valdo Švedo, į turgaus prekeivių pastabas atsižvelgta, pasistengta, kad dėl gatvių remonto jie patirtų kuo mažiau nuostolių ir nepatogumų.

Tačiau nepatogumų dėl vamzdynų klojimo sulaukia ne tik prekeiviai. Visi, kas važiuoja Mokyklos gatve, yra priversti sulėtinti greitį iki minimalaus, kad nesugadintų automobilių, mat ten, kur asfaltas buvo išgraužtas ir buvo užpilta tik skaldos, susidarė aštrūs kelio dangos kraštai, o skaldoje susiformavo duobės.

Tokia situacija užsitęsė, vairuotojai keiksnoja darbininkus.

"Mano žiniomis, savivaldybės administracijos darbuotojai bendrauja su darbų rangovais ir prašo situaciją pagerinti", – tikino V.Švedas.

Mieste yra daug vietų, kur vykdant darbus perkasamos gatvės, tad Statybos leidimų ir statinių priežiūros darbuotojai kontroliuoja darbus atliekančias bendroves ir reikalauja sutvarkyti gatves taip, kad jos netrikdytų eismo.

"Jeigu į žodžiu sakomą pastabą nereaguojama, darbų rangovams gali būti surašytas reikalavimas. Už reikalavimo nevykdymą gali būti pritaikoma administracinė nuobauda. Pagal mūsų žemės darbų ir kasinėjimo nuostatus, užfiksavus tam tikrų neveikimo atvejų, įmonei galima apsunkinti gyvenimą ateityje, kai ji prašys leidimo dirbti kituose objektuose. Tokie faktai gula į tam tikras bylas, tad, renkantis darbams įmonę, tai gali turėti reikšmės", – paaiškino Klaipėdos savivaldybės Statybos leidimų ir statinių priežiūros skyriaus vedėjas Gediminas Pocius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tele

Tele portretas
Nieko jau bankrutuoja ,sedi skolose o toliau kas ,nesuprantu kaip gali laimeti konkursus bankrutuojancios imones

Vamzdis

Vamzdis  portretas
Čia "Edrija" paliko tokią gatvę. Kietas ten vadovas su savo dukra. Ieško darbuotojų jog dirbtų pusvelčiui. Panevėžyje iš 30 apmokintų darbuotojų liko 1 nes nemoka algų ir visi išsilakstė. Klaipėdoje panaši situacija... Net į darbo birža eina prašyti, kad kas eitų dirbti, bet pirmus 3 mėnesius už minimumą, o arti reiks už tris.

G

G portretas
"..gali būti surašytas reikalavimas..", "..gali būti pritaikoma administracinė nuobauda" - Jau TURĖJO BŪTI surašyta ir pritaikyta! Pradėkite miesto tarnautojai dirbti!
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių