Quantcast

Gyvūnų prieglauda šmeižiama dėl pinigų?

Gyvūnų gynėjais prisistatantys asmenys bando purvais apdrabstyti uostamiesčio pakraštyje veikiančią gyvūnų prieglaudą "Būk mano draugas" ir jos vadovę Galiną Kučinskienę. Įstaigos darbas juodinamas ne tik internete, skundai plaukia ir į Maisto ir veterinarijos tarnybą. Pati direktorė skundų protrūkį laiko kerštu.

Susirūpino mirtingumu

Interneto socialiniame tinkle "Facebook" ėmė plisti laiškas, kuriame esą atskleista visa tiesa apie gyvūnų prieglaudą "Būk mano draugas", įsikūrusią Klaipėdos rajone Glaudėnų kaime.

"Patalpose laikomi seni, ligoti ir neišvaizdūs šunys. Jų vanduo nekeičiamas ir drumzlinas, vandens talpos neplaunamos, kai kurių vandenyje plaukioja negyvos žiurkės. Nuo kirminų ir erkių vaistų paprastai šunys, kaip ir katės, negauna. Jų niekas neišveda pasivaikščioti. Labiau prižiūrimi veisliniai gyvūnai. Patalpose katės gyvena narvuose, yra apatiškos ir stresuojančios. Labai retais atvejais jos vežamos pas veterinarą. Visos sergančios ir negydomos. Katės tuštinasi arba vemia kirminais. Kačių kastracijai niekada nėra lėšų, nors žmonės tikrai nemažai aukoja šiai prieglaudai ir yra rėmėjai, skiriantys nemažas sumas. Kačių maitinimas ir priežiūra yra apgailėtini, nes geriantiems darbuotojams ir direktorei tai nerūpi. Kačių mirtingumas yra masinis. Visuomenei tai nėra viešinama. Visos išskirtos lėšos katėms nukeliauja kitiems tikslams. Stengiamasi dovanoti kuo mažiau gyvūnų, kad palaikytų kuo didesnį jų skaičių prieglaudoje. Direktorė stengiasi žmones atkalbėti pasiimti gyvūną. Kartais būna, kad koks šuo ar katė direktorei labai patinka (dažniausiai veislinis), tai gyvūnas tada gauna geresnę priežiūrą. Gyvūnai nėra migdomi, bet miršta savaime, nesulaukę pagalbos. Išlieka tik stipriausieji. Darbuotojai, kurie prižiūri, valo narvus, šeria gyvūnus, piktnaudžiauja alkoholiu darbe. Jiems gyvūnai nerūpi. Darbuotojai vagia, todėl neturi priėjimo prie maisto ir gyvūnai šeriami, kai atvažiuoja direktorė ar jos patikėtinė. Neperkama švaros priemonių, tokių kaip indų ploviklis, pirštinės, dezinfekcinės rankų priemonės (nebent atveža savanoriai). Atliekos metamos už pastato ir deginamos. Kriauklė prakiurusi ir bėga vanduo. Šunų voljerai, kačių narvai nedezinfekuojami. Lauke gausu žiurkių, kurios maitinasi šunų maistu. Yra įrengta vonia gyvūnams maudyti, šunų aikštelė, tačiau visa tai tik dėl vaizdo", – dėstoma laiške.

Jame prabilta ir apie pinigus.

"Veterinarinėms paslaugoms išleidžia nedaug pinigų, nes veterinarė daro didelę nuolaidą. Gyvūnams maistas nėra perkamas, nes žmonės paaukoja ir atveža. Vaistai nuo kirminų, erkių ir kiti, būtini gyvūnams, nėra perkami. Kam ir kur išleidžiami pinigai – neaišku. Direktorė žmonėms stengiasi parodyti, kad labai myli gyvūnus, tačiau prioritetus skiria ne gyvūnų gerai būklei ar gyvybei išsaugoti, bet kitiems dalykams", – rašoma socialiniuose tinkluose plintančiame laiške.

Sulaukė inspektorių vizito

Vieni baisėjosi, tačiau kiti suskubo ginti prieglaudos vadovę G.Kučinskienę.

"Kiek teko su ja bendrauti, niekada nebuvo jokių problemų. O dėl blogų sąlygų... Jūs patys tikriausiai labai daug paaukojote tiems gyvūnams?" – retoriškai klausė viena klaipėdietė.

"Jokiais ryšiais nesu susieta, tad rašau tik savo nuomonę iš savo asmeninės patirties. Iš šios prieglaudos esu paėmusi penkis šunelius sau ir giminaičiams. Dėl Galinos neva "kažkokio" bjauraus elgesio... Žmonės, nesusireikšminkite, jei nepasitiko jūsų su šypsena, gera nuotaika ar neišpildė jūsų lūkesčių dėl augintinio, matyt, taip turėjo būti. Dėl ten dirbančių "vartojančių" darbuotojų – džiaukimės, kad bent tokie ten gali kažkuo prisidėti, o "kitokie" vargu ar norėtų dirbti. Kelios nuotraukos su neva neprižiūrėtais gyvūnais vargu ar įrodo visos prieglaudos situaciją. Jų ten per 300. Neteisinu ir nepeikiu šios prieglaudos, juo labiau šio pranešimo, bet tinkamai atsirinkime informaciją iš patikimų šaltinių", – komentavo kita moteris.

Su šio laiško turiniu susipažino ir Klaipėdos valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba.

Sureagavę jau į antrą per šiuos metus gautą skundą inspektoriai vakar apsilankė prieglaudoje.

Netikėtas vizitas 9 val. ryto pribloškė "Būk mano draugas" steigėją ir vadovę.

G.Kučinskienei valstybės tarnautojai įteikė vienos moters vardu ir pavarde pasirašytą laišką.

Nemoka pasakyti "ne"

"Būk mano draugas" vadovė įsitikinusi, kad taip elgiamasi toli gražu ne iš didelės meilės keturkojams. Jos žodžiais tariant, vyksta rimta kova dėl pinigų.

"Kam naudinga būtent taip juodinti darbą, kuris kalba pats už save? Juk tiek išgelbėta gyvybių. Kas iš to, jei pasiimsiu 20 gyvūnų, kaip visi šukuosiu juos nuo pat ryto iki vakaro ir šauksiu, kokia aš gera. O kur visi likusieji? Neturime vietos, bet vis tiek pasiimame tuos, kurių nė viena prieglauda nepriima. Žmonės kartais primeta visokių ligotų, nė neatsiklausę manęs. Nemigdome jų, kiek duota Dievo, lai tiek ir gyvena. Tai yra ne kaltė, o mano pačios bėda, kad aš nemoku pasakyti "ne", – vakar kalbėjo direktorė.

Esą jai keliami nerealūs švaros reikalavimai, taip pat prašoma sumažinti gyvūnų skaičių.

"Nori, kad būtų tvarkinga, tarsi penkių žvaigždučių viešbutyje. Absurdas", – ironizavo pašnekovė.

Kova dėl 2 proc. paramos

Pirmą kartą laiškas buvo pasirašomas gyvūnų gynėjų vardu, antrąjį – konkrečiu vardu ir pavarde.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Mamute

Mamute portretas
Kur mano Dikas /atgal į SUDMANTUS '

Lidija

Lidija portretas
Taip, mes irgi buvom. Kiek galejom padejom. Bet tiek gyvunu, kad butu idealiai priziureti neimanoma. Gerai ir tai kad nevalkatauja visiskai alkani. Tegul patys zmones maziau ismeta, tai ir prieglaudom bus lengviau. Smerkti labai lengva tik kita o ne save. Bukim neabejingi padekim daugiau ir viskas bus gerai.

Ugne

Ugne portretas
buvau apsilankiusi sioje prieglaudoje.. skauda sirdi, kad gyvunai neturi seimu, nes pati pasiemiau taip pat is prieglaudos, ir jei butu galimybe, pasiimciau ir dar viena suneli.. gal ir keistokai atrodo isgeriantys darbuotojai, bet jie akivaizdziai nebijo susitepti ranku.. o tie, kurie garsiai loja, greiciausiai yra patys tie baltarankiai, kurie tik garsiai rekauja, bet bijotu eit valyt narvo ir pan :) Nevarau ant jusu.. pati esu baltaranke ir ta drasiai pripazistu, bet gerbiu tuos, kurie nebijo susitepti ranku, ir kazka gali geriau negu as.. paaukojau maisto, pagalviu, paklodziu, kaldru, gal kazkuo prisidejau..
VISI KOMENTARAI 54

Galerijos

Daugiau straipsnių