Quantcast

„Purienoje“ – rekonstrukcijos darbų įkarštis

Prasidėję lopšelio-darželio "Puriena" rekonstrukcijos darbai visu greičiu juda pirmyn. Iki kitų metų čia ne tik iškils naujas priestatas, bet ir bus atnaujintos senosios ugdymo įstaigos patalpos. Prie šių pokyčių prisideda ir Klaipėdos uostas.

"Kitą savaitę rangovai jau planuoja kalti polius, kur bus statomas naujas priestatas", – teigė Klaipėdos savivaldybės Statybos ir infrastruktūros plėtros skyriaus vedėjas Valdas Švedas.

Iki kitų metų rugpjūčio čia planuojama pastatyti beveik dvigubai ugdymo įstaigos plotą praplėsiantį naują darželio priestatą ir atnaujinti senąjį pastatą.

Kol leis orai, darbininkai plušės lauke. Vėliau žadama persikelti į senąjį statinį ir imtis jį atnaujinti.

"Galvojame per šiuos metus iškelti pirmąjį priestato aukštą ir eiti į senąjį pastatą – tvarkyti fasadą, stogą. Žiemą numatome dirbti viduje, kad procesas nesustotų. Kalendorius yra įtemptas", – teigė V.Švedas.

Pokyčių numatoma ir įstaigos kieme. Čia iškirsta nemažai tankiai augusių senų medžių. Juos planuojama pakeisti naujais, patrauklesniais želdynais.

Tiesa, ne visus lapuočius pakeis nauji, mat dalį jų teko iškirsti ir dėl planuojamos didinti automobilių stovėjimo aikštelės, naujo priestato.

Lopšelio-darželio "Puriena" rekonstrukcijai prireiks per 3 mln. eurų. Iš jų 1,8 mln. eurų skiria Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija, o likusi dalis bus atseikėta iš miesto kišenės.

Uostas prisideda todėl, kad miestui teko uždaryti darželį "Aušrinė" ir Moksleivių saviraiškos centrą, patekusius į uosto teritoriją.

Prasidėjus darželio rekonstrukcijai ir naujo priestato statybai, "Purienos" slenkstį mynę mažieji buvo iškeldinti į kitas ugdymo įstaigas.

Anot Klaipėdos savivaldybės Švietimo skyriaus vedėjo pavaduotojos Virginijos Kazakauskienės, iš viso į šešias kitas ugdymo įstaigas buvo iškelta 10 grupių.

Pastačius naują pastatą lopšelyje-darželyje veiks 20 puikiai įrengtų grupių.

Vaikų tėvai apie šiuos pokyčius, anot pašnekovės, buvo įspėti iš anksto. Prasidėjus darbams ugdymo procesas "Purienoje" nevyksta.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Alvyda

Alvyda portretas
O sporto salės bus dvi ar viena, nes dabar 10grupių dalinasi viena sale. Teatro užsiėmimo laiko užteks visoms grupėms? ar logopedes etatų bus daugiau? Aš labai už renovaciją, bet ar infrastruktūros pagerinimas nepablogins ugdymo turinio?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių