Quantcast

Protojerėjus: švenčių tradicijos – panašios

Klaipėdos rotušėje apsilankę uostamiesčio stačiatikių dvasininkai bene pirmieji miesto vadovą Vytautą Grubliauską sveikino su artėjančiomis Kalėdomis ir dėkojo už darbą. Kalbų apie politiką ir artėjančius rinkimus nebuvo.

"Atėjome pasveikinti merą su artėjančiomis šventėmis – šventomis Kalėdomis ir Naujaisiais metais. Ar ne per anksti? Žinome, kad meras užsiėmęs žmogus, šiuo laikotarpiu jis turi labai daug susitikimų, todėl ir suskubome jo pasveikinti pirmieji. Juolab šios šventės prasideda dar gerokai prieš didžiąsias iškilmes. Šitos tradicijos labai panašios ir katalikų, ir stačiatikių", – dėstė stačiatikių dvasininkas, protojerėjus tėvas Vladimiras.

Dvasininkas pasakojo, kad, nors stačiatikiai Kalėdas švenčia dviem savaitėmis vėliau nei katalikai, jau dabar cerkvėse per pamaldas giedamos kalėdinės giesmės.

Todėl ir apsilankymas pas merą pasveikinti su artėjančiomis šventėmis yra savalaikis.

"Su džiaugsmu norime visus paguosti, palaikyti ir palaiminti gerus visų darbus. Prieš Kalėdas ar Velykas tokie vizitai pas merą jau tapo tradicija", – teigė tėvas Vladimiras.

Klaipėdos Dievo Motinos globos ir šventojo Mikalojaus cerkvės dvasininkas tėvas Grigorijus užsiminė, kad švenčių laukimas prasideda ilgu, net 40 dienų trunkančiu pasninku, o tai primena, jog jau pats metas sveikinti visus su artėjančiomis šventėmis.

"Stačiatikių dvasininkai prieš Kalėdas merijoje apsilanko jau gal aštuntus metus. Ačiū Dievui, tokiuose susitikimuose politinėmis temomis nekalbame. Apie politiką, rinkimus ar palaikymą tikrai nebuvo net jokių užuominų", – po susitikimo su stačiatikių dvasininkais tikino Klaipėdos meras V.Grubliauskas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Barzda

Barzda portretas
Baikerių kapelionais galėtų būti.

E.

E. portretas
Visko gali būti.

Sj

Sj portretas
Pigūs triukai del kedutes. Labanakt.
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių