Quantcast

KU profesorių įamžins savivaldybė

  • Teksto dydis:

Uostamiesčio savivaldybės lėšomis bus pagaminta ir ant Klaipėdos universiteto (KU) pastato sienos pritvirtinta atminimo lenta, skirta akademikui, universiteto kūrėjui ir jo buvusiam vadovui Stasiui Vaitekūnui.

Prašymą dėl profesoriaus S.Vaitekūno (1941–2016) įamžinimo inicijavo KU Senatas.

Jame primenama, jog dvi kadencijas universitetui vadovavęs akademikas buvo ne tik mokslininkas, bet ir pripažinimą pelnęs pedagogas, kuriam KU bei miestas tapo neatsiejama jo dalis.

"Prof. S.Vaitekūnas paskelbė daugiau kaip 220 mokslinių ir mokslinio populiarinimo publikacijų (23 jų – mokslo monografijos ir knygos), po nepriklausomybės atkūrimo parašė pirmuosius geografijos vadovėlius vidurinėms mokykloms, enciklopedinį geografijos žodyną", – rašyta Senato prašyme Klaipėdos merui.

Žymių žmonių, istorinių datų, įvykių įamžinimo ir gatvių pavadinimų suteikimo komisija svarstė klausimą dėl S.Vaitekūno atminimo įamžinimo. Ir tam pritarė.

Atminimo lentos tekstas turėtų būti toks: "Šiame pastate dirbo prof. habil. dr. S.Vaitekūnas. 1993–2002 m. Klaipėdos universiteto rektorius."

Atminimo lentą nuspręsta pagaminti Klaipėdos miesto savivaldybės lėšomis, tam artimiausiame miesto tarybos posėdyje dar turėtų pritarti politikai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Atmintis

Atmintis portretas
Galima būtų ir gatvę. Pvz, tą per naująją, per univesiteto kiemą einančią, praktiškai dar bevardę, prof. Vaitiekūno alėja pavadinti. Gal neblogai?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių