Quantcast

Profesinės šventės proga – protų mūšis

Rusijos Federacijos generaliniame konsulate originaliai paminėta Rusijos diplomatijos darbuotojų diena. Ta proga aštriausiais protais pasižymintys nuolatiniai protų mūšių dalyviai susirungė atsakinėdami į aktualius klausimus.

Sveikindamas svečius Rusijos Federacijos generalinis konsulas Aleksandras Gračiovas pasidžiaugė galėdamas svetingai priimti uostamiesčio intelektualų grietinėlę.

„Šiuolaikinės Rusijos Federacijos užsienio politikos bruožas yra tas, kad visi mūsų susitarimai būtinai įvykdomi. Kadangi minime mūsų profesinę šventę, šio vakaro protų mūšio klausimai bus susiję su užsienio politika, šiek tiek paliesime ir Rusijos diplomatijos istoriją. Kelis klausimus esu pateikęs žaidimui ir aš pats“, – kalbėjo A.Gračiovas.

Protų mūšyje dalyvavo aštuonios komandos. Nugalėtojų laukė konsulato specialiai šiai progai pagamintas prizas – suvenyras su atmintinu įrašu. Antrąją vietą nuskynusi komanda gavo knygą „Pasaulio valstybių apdovanojimai“, trečiosios vietos laimėtojams įteikta ne mažiau vertinga knyga „Herbai ir vėliavos“. Šį kartą nepavejami buvo komandos "Domino" nariai, jie tapo protų mūšio nugalėtojais.

Konkursas pareikalavo geografijos, politikos, istorijos, meno žinių ir nė kiek nebuvo panašu į pramoginį pasibuvimą. Bandydami rasti atsakymus į įdomius klausimus galvas suko ir jauni, ir vyresni komandų dalyviai.

Pernai Rusijos diplomatijos darbuotojų dienos proga šios šalies generaliniame konsulate svečiavosi rusakalbiai Klaipėdos moksleiviai, jiems konsulato darbuotojai pasakojo apie savo profesijos ypatybes.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių