Quantcast

Problemas kvies spręsti kartu

Naktinių pasilinksminimo vietų, barų šeimininkus uostamiesčio savivaldybė pakvies į konferenciją-diskusiją. Renginio metu bus ieškoma priemonių, kaip sumažinti įtampą tarp verslininkų ir triukšmu besipiktinančių gyventojų, kaip užtikrinti viešąją tvarką.

Konferencija vyks sausio 26 d., penktadienį, 13 val. savivaldybės didžiojoje posėdžių salėje.

Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja Elida Mantulova atskleidė, kad bus ieškoma bendradarbiavimo priemonių, kurios padėtų naktimis veikiančioms pasilinksminimo vietoms, vadinamiesiems barams, kurie labiau primena alkoholio parduotuves.

"Tai yra tie šaltiniai, kuriais piktinasi gyventojai, o rūpesčių turi ir savivaldybė, ir kitos tarnybos. Norime kalbėtis su šio verslo atstovais, išgirsti, kokią pagalbą jiems galėtume suteikti, kokias priemones įgyvendina patys, kaip galima kartu užtikrinti saugumą, mažinti gyventojų nepasitenkinimą", – pasakojo pavaduotoja.

Konferencijoje savo patirtimi šia tema pasidalys Vilniaus ir Kauno savivaldybių atstovai. Alkoholio kontrolės įstatymo pakeitimus ir jų poveikį įmonių veiklai pristatys Narkotikų, tabako ir alkoholio kontrolės departamento specialistai.

Konferencijoje apie problemas kalbės miesto policijos, Nacionalinio visuomenės sveikatos centro Klaipėdos padalinių darbuotojai.

Į renginį turėtų atvykti ir naktinių pasilinksminimo vietų atstovai. Pasak E.Mantulovos, jie geranoriškai priėmė kvietimą dalyvauti konferencijoje.

"Tikimės dialogo. Mes išsakysime savo lūkesčius, verslininkai – savo. Norime sumažinti įtampą, kad sąveika tarp gyventojų ir šios srities atstovų būtų produktyvi, graži, nekelianti pasipiktinimo", – tvirtino pavaduotoja.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Bendramintis

 Bendramintis portretas
Pritariu abiem pries tai issakytiems komentarams. "Nacnikai" dar labiau ples savo nelegalu versla.uzuojauta tokiu "verslininku" kaimynams.

praeivis

praeivis portretas
barus iškelti už miesto ir bus tvarka

Anonimas

Anonimas portretas
tokias kurios primena parduotuves ten staliukas stovi tik dėl vaizdo o pagrinde parduoda buteliais ir juos iš ten išsineša reikia nelesti prekiauti ilgiau nei leidžia laikas prekyba alkoholiu
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių