Quantcast

Prie Žardės piliakalnio – naujas ženklas

Prie Žardės piliakalnio pastatytas naujas transporto eismą draudžiantis ženklas. Dingusio seno rasti nepavyko, nors buvo viltasi, kad jis guli kažkur žolėje.

Prie Žardės piliakalnio pastatytas naujas transporto eismą draudžiantis ženklas. Dingusio seno rasti nepavyko, nors buvo viltasi, kad jis guli kažkur žolėje.

Klaipėdiečiai neseniai prie Žardės piliakalnio pastatyto transporto eismą draudžiančio ženklo pasigedo praėjusią savaitę. Manyta, kad vadinamąją „plytą“ išrovė pėsčiomis iki lankytinos vietos tingintys paėjėti vandalai.

Viltasi, kad ženklas guli kažkur numestas netoliese žolėje. Tačiau jo rasti nepavyko. Vietoje dingusio ženklo buvo pastatytas naujas. Jis atsiėjo apie 100 eurų.

Įmonės „Gatvių apšvietimas“ generalinis direktorius Algimantas Laurinavičius pasakojo, kad ženklų vagysčių pasitaiko. Per mėnesį jų dingsta po kelis.

Dažniausiai ženklus išrauna vandalai ir kur nors numeta ar suniokoja.

„Yra tekę dingusį ženklą rasti ant užšąlusios Danės ar Trinyčių tvenkinio. Gali būti, kad jie sumetami ir į vandenį. Dažniausiai ženklai vagiami iš chuliganiškų paskatų. Tikrai nemanau, kad juos išrautų, jog parduotų. Nieko čia neuždirbsi. Jie lengvi“, – teigė direktorius.

A.Laurinavičius prisiminė, kad neseniai buvo nulaužtas ir vienas iš prie pėsčiųjų perėjų įrengtų einančio vaiko muliažų. Jis rastas netoliese.

„Matyt, žmonės taip išlieja pyktį. Nulaužtą muliažą radome numestą netoli vietos, kur jis stovėjo. Teko gaminti naują“, – tvirtino vadovas.

Vieno kelio ženklo pagaminimas kainuoja nuo 90 iki 100 eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių