Quantcast

Prie Naujojo turgaus iškilo laikrodžio bokštas

Nauju pietinės miesto dalies simboliu turėtų tapti įspūdingo dydžio laikrodis prie Naujojo turgaus. Jau iškilo 12 metrų aukščio keturkampis bokštas, ant kurio iš visų pusių bus pritvirtinti pusantro metro skersmens ciferblatai. Laikrodis turėtų būti sumontuotas šių metų spalį.

Prie Naujosios turgavietės išdygęs keturkampis bokštas gyventojams sukėlė klausimų.

Nesuprasdami, kas čia bus, žmonės juokavo – gal čia rengiama dar viena dispečerinė, kaip uoste, betrūksta tik radijo lokatorių. Kiti šmaikštavo, kad tai ufonautų skraidančios lėkštės nusileidimo aikštelė.

Naujojo turgaus vadovą Viačeslavą Karmanovą šios versijos labai pralinksmino. Tačiau, iš tiesų, tai laikrodžio bokštas – vienas pagrindinių turgavietės rekonstrukcijos akcentų.

"Ten bus laikrodis, jo ciferblato skersmuo sieks pusantro metro. Kas pusvalandį jis turėtų suskambėti, žinoma, tai vyks tik dienos metu. Jis turėtų šviesti ir bus matomas tamsiuoju paros metu iš labai toli. Tikiuosi, kad po kokių trijų mėnesių pabaigsime jį įrengti", – teigė V.Karmanovas.

Laikrodžio atsiradimas buvo numatytas turgavietės rekonstrukcijos plane, tačiau, pradėjus jį statyti, visi tarsi pamiršo ir pradėjo klausinėti, kas ten bus.

"Kiek viskas atsieis, kol kas neaišku, nes pats laikrodis dar neparinktas. Jo kaina gali siekti nuo 1,5 iki 20 tūkst. eurų. Viskas daroma už mūsų bendrovės "Naujasis turgus" pinigus. Kaip tik šiuo metu ieškome, kokį laikrodį įsigyti, vis dėlto pasirinkimas nėra didelis, nes ir užsakymai yra tik pavieniai", – pasakojo V.Karmanovas.

Viešosiose miesto erdvėse šiuo metu yra septyni laikrodžiai. Jie įrengti prie Naujojo ir Senojo turgų, Atgimimo aikštėje, M.Mažvydo alėjoje, S.Daukanto ir Herkaus Manto gatvių sankryžoje, Lietuvininkų aikštėje ir prie Biržos tilto.

Laikas juose nustatomas automatiškai – pagal palydovą. Juos prižiūri privati kompanija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

As

As portretas
Šaunuoliai statybininkai pralinksmina ta muzika

Gaišenoms liberalams,

Gaišenoms liberalams, portretas
šis laikrodis rodys ir artins zmonems vagiu liberalu eros pabaiga

nebambekle

nebambekle portretas
bambekliai, raminkites. Reikia dziaugtis, o ne pavydet.
VISI KOMENTARAI 17

Galerijos

Daugiau straipsnių