Quantcast

Premjeras Jūros šventėje: mes – bendrakeleiviai, einantys Baltijos keliu

  • Teksto dydis:

Ministras Pirmininkas Algirdas Butkevičius šiandien Klaipėdoje dalyvavo Jūros šventės atidarymo ceremonijoje ir šios šventės tradiciniame renginyje – Jūrininkų vakare. Premjeras sveikino miesto gyventojus ir svečius gražios šventės proga, o jūrininkams dėkojo už darbą, vis labiau stiprinantį Klaipėdos jūrų uosto vaidmenį regione.

„Šiandien gausiai susirinkę Klaipėdoje visi kartu galime pajusti jūrinės valstybės prigimtį ir įvertinti uostamiesčio svarbą visai šalies raidai. Žvelgiant į vis gausėjančias Jūros šventės dalyvių gretas, į vis įvairesnę šventės programą, galima drąsiai teigti, kad čia, Klaipėdoje, gyvena ir dirba darbštūs, kūrybingi, išradingi, o svarbiausia – nepaprastai mylintys savo miestą ir Baltijos jūrą žmonės“, – sakė Vyriausybės vadovas A. Butkevičius. 

Ministras Pirmininkas Klaipėdos gyventojams ir svečiams palinkėjo įsimintinų įspūdžių ir smagaus bendravimo, o šventės organizatoriams padėkojo už jų darbą sukuriant šį puikų renginį.

„Mes, visi Lietuvos žmonės, buvome, esame ir amžių amžius būsime bendrakeleiviai, kartu einantys Baltijos keliu“, – sakė premjeras A. Butkevičius.

Sveikindamas tradicinio Jūrininkų vakaro dalyvius, premjeras išreiškė padėką mūsų šalies žmonėms, susiejusiems savo gyvenimą su jūra. „Gerbiami jūrininkai, kapitonai, jūrų transporto darbuotojai, Klaipėdos jūrų uosto žmonės, būtent Jūsų pastangomis Klaipėdos uostas užima vis tvirtesnes lyderio pozicijas Baltijos regione“, – sakė Vyriausybės vadovas ir pažymėjo, kad įteikiami medaliai ir garbės ženklai įprasmina jūrininko sėkmingo darbo vaisius ir rodo įkvepiantį pavyzdį ateities kartoms.

Tęsiantis Jūros šventei, rytoj Ministras Pirmininkas A. Butkevičius Taikos karalienės bažnyčioje dalyvaus Šv. mišiose už žuvusius jūroje ir vainikų jiems pagerbti nuleidimo ceremonijoje jūroje. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

ech uchnem

ech uchnem portretas
m pirmininke kur dingo Lietuvos laivai, ir kur dirba musu jurininkai?.....

dosvidanijus

dosvidanijus portretas
prietaisai , tu gal geriau patylėk, nes kai išsižioji, tai vaflis varva,

pesim

pesim portretas
Butu mano valia.iskastruociau ji.gal tada praregetu
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių