Quantcast

Prašo Laukininkų gatvėje uždaryti naktinį barą

Klaipėdiečiams įgriso užpuolimais ir muštynėmis garsėjantys Laukininkų gatvės barai. Esą tokios landynės, kuriose naktimis prekiaujama alkoholiu išsinešti, kelia realų pavojų aplinkiniams.

Stebisi, kodėl neuždaro

Žmonėms jau seniai kliūva Laukininkų g. 13 veikiantis baras, iš kurio, kaip teigiama, išsinešti alkoholį galima ir po 20 val.

Todėl išgirdę apie miesto valdžios ketinimą apriboti prekybos alkoholiu laiką kai kurioms neteisėtu verslu įtariamoms uostamiesčio girdykloms, Laukininkų mikrorajono gyventojai prašo nepamiršti ir kitų, tokia pačia veikla užsiimančių barų.

"Kodėl niekas neuždaro Laukininkų g. 13 esančio baro? Ten vyksta nuolatinis girtavimas. Tiek policijos pareigūnams, tiek apsaugininkams tai tikras galvos skausmas. Pavadinimus tik keičia ir toliau dirba. Normalūs žmonės ten neina. Maža to, visai šalia yra lombardas, ką pavagia, tą atneša priduoti. Esame nustebę, kodėl mūsų miesto valdžia nesustabdo šios įstaigos veiklos?" – stebėjosi klaipėdietis.

Žada aplankyti

Pasak Klaipėdos savivaldybės Kontrolės ir prevencijos poskyrio vedėjo Sauliaus Valiulio, iki šiol šis baras nebuvo patekęs į kontrolierių akiratį. Tačiau gavus skundą jis bus stebimas akyliau.

Apvažiuosime visus naktinius barus, dėl kurių nesiliauja skundai.

 

"Mūsų specialistai šį penktadienį dirbs su policija per naktį ir apsilankys Laukininkų gatvėje. Apvažiuosime visus naktinius barus, dėl kurių nesiliauja skundai", – sakė S.Valiulis.

Šiandien miesto taryba spręs dėl kitų dviejų naktinių girdyklų – įmonių "Bistro kasa" (Bijūnų g. 8) ir "Nevtemus" (Mažojo Kaimelio g. 1) valdomų barų. Siūloma juose uždrausti prekybą alkoholiu visą parą.

To prireikė dėl vis pasikartojančių pažeidimų, kai po 20 val. buvo pardavinėjamas alkoholis išsinešti.

Siekiant išvengti verslininkų gudravimų, kai pakeitusi pavadinimą įmonė ir toliau vykdo prekybą tuo pačiu adresu, riboti pardavimo laiką savivaldybės administracija prašo ne tik konkrečiai bendrovei, bet ir vietai.

Taryba priims sprendimą

Klaipėdos miesto tarybos Finansų ir ekonomikos komiteto posėdyje pirmininkas Rimantas Taraškevičius atkreipė dėmesį, kad jei pažeidimai kartosis ir kitose kavinėse, joms grės tokios pačios sankcijos.

Tiesa, šis apribojimas kursto verslininkų aistras. Mažojo Kaimelio g. 1 esančių patalpų savininkė Tatjana Solenkova politikus bandė įtikinti, kad neteisinga skirti sankcijas ir vietai.

Savininkės manymu, smulkiesiems verslininkams šiandien ir taip sunku, todėl nenuostabu, kad žmonės ieško kitų galimybių.

Pasak T.Solenkovos, draudimai turėtų būti taikomi visoms naktinėms kavinėms, o ne vienai. Esą pusė Klaipėdos taip dirba.

Šiandien šį klausimą spręs miesto taryba.

Siūloma sugriežtinti dviejų įmonių prekybos alkoholiniais gėrimais laiką: pirmadieniais–šeštadieniais nuo 10 iki 20 val. ir sekmadieniais nuo 10 iki 15 val.

Jei taryba tam pritars, sprendimas įsigalios gruodžio 1-ąją.



NAUJAUSI KOMENTARAI

as

as portretas
kaskur turi rinktis "zmones"

gyventojai

gyventojai portretas
Ponas Valiuli, kiek Jums reikia dar skundų dėl Taikos pr.119 B naktinio baro. Ten kiekvieną naktį ,žmonėms po langais, vyksta girtų orgijos,bet jūs nematote jokių pažeidimų.Ramiausiai to baro klijantai su pilnais bokalais sėdi lauke ant suolų ten rėkauja ir klykauja,bet anot Jūsų tai ne pažeidimas.Ten nuolat nesilaikoma jokių taisyklių,tai gal pagaliau kas nors ims ir uždarys tą bardakėlį.

Liuska

Liuska portretas
Praneša iš anksto,kad važiuos tikrinti,kad susitvarkytų ar laikinai užsidarytų.Patikrinkite,o tuomet skelbkite spaudoje.
VISI KOMENTARAI 15

Galerijos

Daugiau straipsnių