Quantcast

Pramonininkams išdalyti apdovanojimai

Klaipėdos pramonininkų asociacijos nariai antradienį surengė ataskaitinį susirinkimą, kurio metu buvo išrinktas ir naujasis prezidentas – Viktorą Adomaitį pakeitė bendrovės "Smiltynės perkėla" generalinis direktorius Darius Butvydas. Renginio metu atsakingo verslo apdovanojimais pagerbtos asociacijai priklausančios įmonės.

"Konstruktyvūs miesto piliečiai"

Renginyje dalyvavęs miesto meras Vytautas Grubliauskas teigė, kad ši asociacija – vienas svarbiausių miesto partnerių, ypač rengiant Klaipėdos ekonominės plėtros strategiją.

"Klaipėdos pramonininkų asociacija yra gerasis mentorius, nes čia susibūręs ne tik formalusis pramonininkų žiedas, bet ir labai atsakinga miesto bendruomenė, aktyvūs ir konstruktyvūs miesto piliečiai", – gerų žodžių negailėjo V.Grubliauskas.

Klaipėdos ekonominės plėtros agentūros vadovas Simas Simanauskas pristatė ambicingus ekonominės plėtros planus ir priemones, kuriuos miestas turėtų įgyvendinti iki 2030-ųjų.

Siekiama, kad per šiek tiek daugiau nei dešimtmetį Klaipėda taptų geriausia vieta gyventi ir investuoti ne tik šalyje, bet ir visame Baltijos regione.

Prie strategijos "Klaipėda 2030. Mėlynasis proveržis" apie dvejus metus dirbo daugiau nei 300 savo sričių profesionalų ir konsultantų.

Teigiama, kad įgyvendinus numatytus planus Klaipėdoje atsiras net 25 tūkst. naujų darbo vietų, 2 tūkst. naujų įmonių, 1,5 mlrd. eurų naujų investicijų, 200 proc. išaugs eksportas, miestas turės 40 tūkst. daugiau gyventojų, padvigubės atlyginimai.

"Lietuvoje esame pirmieji, kurie sukūrė ir kuria tokią ekonominės plėtros strategiją. Siekiame, kad Klaipėda taptų geriausia vieta gyventi, dirbti ir investuoti pajamas. Norime tapti pramonės flagmanais, ne atsilikti, o pirmauti. Sieksime kurti aukštos pridėtinės vertės technologijas", – tikino S.Simanauskas.

Pasigenda universiteto įsitraukimo

Lietuvos pramonininkų konfederacijos prezidento Roberto Dargio žodžiais, šis dokumentas yra labai svarbus miesto ateičiai.

"Visada norisi, kad tas planas būtų arčiausiai įgyvendinimo. Ambicija labai didelė, bet aš pasigendu tvirto pamato. Mes galime prisirašyti sau daug įvairių, gražių norų, bet svarbu įvertinti Klaipėdos pramonės ir ekonomikos dalyvių, kurie įgyvendins šį planą, potencialą. Manau, visų pirma strateginiai miesto planai turėtų susidaryti iš įmonių strategijų, kurios taptų pamatu šiam veiksmų planui. Taip pat reikėtų stipresnio ir aktyvesnio Klaipėdos universiteto dalyvavimo, kurio dar pasigendu", – tvirtino R.Dargis.

Visuotinio Klaipėdos pramonininkų susirinkimo metu išrinktas ir naujasis asociacijos prezidentas. Vietoj V.Adomaičio šias pareigas pradėjo eiti D.Butvydas.

Išrinkta atsakingiausia metų įmonė

Lietuvos pramonininkų konfederacijos prezidentas R.Dargis įteikė tris konfederacijos apdovanojimus. Profesijos riterio vardas atiteko bendrovės "Techvitas" direktoriui Renatui Petroniui.

Garbės aukso ženklais apdovanoti Klaipėdos laisvosios ekonominės zonos valdymo bendrovės valdybos pirmininkas Povilas Vasiliauskas ir "Mars Lietuva" generalinė direktorė Aušra Žemaitienė. Antradienį atvykti į renginį ji negalėjo.

Taip pat Klaipėdos pramonininkų asociacija jau septintą kartą surengė atsakingo verslo apdovanojimus, kurių tikslas – įvertinti ir pagerbti įmones, praėjusiais metais padariusias didžiausią pažangą socialinės atsakomybės srityse.

Šiuose apdovanojimuose galėjo dalyvauti visos be išimties asociacijos įmonės, nepriklausomai nuo dydžio ar apyvartų. Konkurso dalyviai pretendavo į keturias nominacijas. Šiemet paraiškas konkursui pateikė aštuonios įmonės.

Pagrindinis – atsakingiausios įmonės apdovanojimas paprastai skiriamas daugiausia balų bendroje vertinimo lentelėje surinkusiai įmonei.

Kategorijoje "Už atsakingą verslą" nugalėjo bendrovės "Klaipėdos energetika" generalinis direktorius Vytautas Kymantas.

Apdovanojimą "Už darbuotoją" atsiėmė bendrovės "Techvitas" direktorius Renatas Petronis, nominaciją "Už mūsų Klaipėdą" – jūrų krovinių kompanijos "Bega" generalinis direktorius Laimonas Rimkus.

Atsakingiausia Klaipėdos pramonininkų asociacijos įmone 2017 m. paskelbta bendrovė "Fortum Klaipėda", kurios direktorius Tomas Eikinas atsiimti apdovanojimo dėl nenumatytų priežasčių neatvyko.

Laimėtojams atiteko klaipėdiečio dailininko-juvelyro Vido Bizausko sukurtas apdovanojimas planketė-koliažas iš Klaipėdai būdingų senamiesčio fragmentų, atspaustų iš melchioro.

Nominacijos pavadinimas išrašytas sidabrinėje plokštelėje, kuri prie planketės pritvirtinta bronzinėmis kniedėmis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Arūnas

Arūnas portretas
Nejaugi jau nebeturite padorių žmonių vadovauti.Šitą pasipūtelį,arogantišką žmogystą renkate.Juk jis pats nieko nėra gero versle nuveikęs.Sverbiausia liberalas.

AK

AK portretas
Įmitę, įdegę - kad taip dar ir jų samdiniai gebėtų atrodyti! Dėl juoko reikėtų šalia įdėti žmogelių nuotraukeles.

Opa

Opa portretas
Tu žiūrėk, kad tavęs pavydas gyvo ten nesugraužtų
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių