Quantcast

Politikės tiesos paieškos – gatvėje

Nedažnas atvejis Klaipėdoje, kad miesto politikas, nerealizavęs savęs tarybos posėdžių salėje, organizuotų mitingą už jos ribų. Visuomeninio rinkimų komiteto "Puteikis plius" atstovė Ligita Girskienė į Atgimimo aikštę pakvietė klaipėdiečius, besipiktinančius ilgu sąrašu negerovių.

Kvietimas – su klaidomis

Trečiadienį vidurdienį Klaipėdos centre esančioje Atgimimo aikštėje į mitingą miestiečius pakvietė uostamiesčio tarybos narė, opozicijos atstovė L.Girskienė.

Moteris tarė "Ne" netvarkai mieste ir nekompetentingiems (savo kvietime šį žodį politikė dukart parašė su klaida) Klaipėdos miesto savivaldybės tarnautojams.

L.Girskienė tikėjosi, kad į mitingą palaikyti jos idėjų susirinks bent 200 žmonių. Į renginį atėjo, kaip pati tvirtino, 70 klaipėdiečių, tarp jų ir nežinia iš kokių pajamų gyvenantys etatiniai "mitinguotojai", taip pat keli kandidatai, ketinantys dalyvauti būsimuose Seimo rinkimuose.

Prašymą leidimui mitinguoti tarybos narė L.Girskienė savivaldybėje pateikė gegužės 11-ąją, tai yra praėjus dviem dienoms po to, kai ji pati buvo svarstyta Etikos komisijoje dėl susikirtimo su Miesto tvarkymo skyriaus vedėja Irena Šakaliene.

Pasak Klaipėdos savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus vedėjos Kristinos Vintilaitės, iš pradžių L.Girskienė mitingą norėjo surengti prie savivaldybės pastato Liepų gatvėje, tačiau šios idėjos teko atsisakyti.

"Organizatorė planavo, kad susirinks apie 200 žmonių. Liepų gatvėje yra intensyvus eismas, trūksta vietos. Tad sutarta kita vieta – Atgimimo aikštė ir išduotas leidimas", – pasakojo vedėja.

Žurnalistinė provokacija?

Politikė neigė mitingo sąsajas su asmeniškumais ir pretenzijomis dėl I.Šakalienės darbo kokybės, nors kvietime į viešą renginį aiškiai paminėta, kad jo organizatorė nepatenkinta Miesto ūkio departamento, kuriame ir dirba I.Šakalienė, darbuotojų veikla.

"Yra daugiau problemų, ne tik I.Šakalienė. Net minties tokios neturėjau. Mitingas su tuo visiškai nesusijęs. Jūs vertinkite, kaip norite. Aš tikiuosi, kad pagaliau bus atkreiptas dėmesys į nekompetentingus "galimai" savivaldybės tarnautojus", – savo tiesą dėstė L.Girskienė, taip pat, matyt, nežinojusi, jog žodis "galimai" nevartotinas.

Vėliau politikė pratrūko internete, komentuodama portalo kl.lt straipsnį apie savo pačios surengtą mitingą: "Sakinius galima dėlioti taip, kaip Klaipėdos liberalai ir jų savivaldybė jūsų paprašys. Žemas lygis eiti pas žmones ir kišant mikrofoną po nosimi provokuoti juos pasakyti, kad tarybos narė L.Girskienė organizavo keršto akciją I.Šakalienei. Tai norite pasakyti, kad aš juos surišusi, prigrasinusi susodinau į autobusą ir atgabenau į aikštę? Susidaro įspūdis, kad I.Šakalienė su L.Dūda priešakyje galimai jus atsiuntė, kad parašytumėte tai, ką parašėte, t. y. pažemintumėte tuos, kas bando kritikuoti ponus valdininkus. Yra dėl ko. Kas tie "etatiniai mitinguotojai"? Aš kviečiau klaipėdiečius. Ant kaktos neparašyta. Niekas jūsų nekvietė, ponia žurnaliste, pati atėjote ir parašėte tai, ko galimai buvote paprašyta. Šiandien elgėtės tikrai neetiškai ir aš planuoju kreiptis į atitinkamas institucijas dėl jūsų elgesio." (Kalba netaisyta – A.D.)

Užkliuvo vedėjos grimasos

Klausimas, kuris taip supykdė L.Girskienę, ir situacija, dėl kurios Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorius Saulius Budinas kreipėsi į Etikos komisiją, kilo dar vasarį.

Miesto ūkio ir aplinkosaugos komiteto posėdžio metu kilo konfliktas tarp L.Girskienės ir I.Šakalienės. Tą kartą vedėja pristatė vieną iš tarybos sprendimo projektų.

Netrukus po šio posėdžio L.Girskienė kreipėsi į savivaldybės administracijos direktorių S.Budiną. Ji prašė įvertinti I.Šakalienės elgesio atitiktį valstybės tarnautojų veiklos etikos taisyklėms.

L.Girskienė rašte teigė, kad I.Šakalienė esą negali motyvuotai atsakyti į jai pateikiamus klausimus, palydi tarybos narių komentarus grimasomis, o kartais – įžeidžiamais komentarais.

Po šio skundo vedėjai atliktas tarnybinis patikrinimas. Nustatyta, kad I.Šakalienė nepažeidė nei valstybės tarnautojų veiklos etikos principų, nei savivaldybės vidaus tvarkos taisyklių.

L.Girskienė kartu su skundu dar pateikė ir kelis lapus gyventojų jai pateiktų parašų dėl Miesto ūkio departamento direktoriaus Liudviko Dūdos bei I.Šakalienės atleidimo iš einamų pareigų.

Įžvelgė tarnautojų persekiojimą

S.Budinas savo rašte Etikos komisijai atkreipė dėmesį, kad dėl I.Šakalienės pristatyto klausimo vasarį vykusio posėdžio metu ji pastabų iš kitų komiteto narių nesulaukė.

"Iš įrašo akivaizdu, kad nuo pat komiteto posėdžio pradžios tarybos narė L.Girskienė bandė valstybės tarnautoją provokuoti, iškreipdama pasakytų žodžių prasmę. Posėdžio pabaigoje pradėjo I.Šakalienę įžeidinėti", – komisijai dėstė direktorius.

Rašte taip pat nurodyta, kad L.Girskienės pateikti parašai, kuriais pasisakoma už L.Dūdos ir I.Šakalienės atleidimą, gali būti surinkti iš jos pačios administruojamų namų bendrijų gyventojų.

Laiške teigta, kad tokie politikės veiksmai primena valstybės tarnautojų persekiojimą bei trukdymą vykdyti tiesiogines pareigas.

Atkreiptas dėmesys, kad tokiais savo veiksmais L.Girskienė galėjo pažeisti Valstybės politikų elgesio kodeksą ir kitų politikų veiklą reglamentuojančių teisės aktų principus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Gaila,kad neteko dalyvauti mitinge.Šaunuolė Girskienė-pamatėme tikrąjį liberalų veidą.Asta ,netikėjau,kad jūs taip nusirisite,kad stosite JŲ pusėje.Gal jūs esate liberalų partijoje? Jūs pasidomėkite buvusiu pirmininku Paleckiu - rasite įdomios medžiagos savo straipsniams. O gal jūs jo prietelė?Buvau daug geresnės nuomonės apie jus.A R NEKILO MINTIS ,MATANT TELEVIZIJOS ŽVAIGŽDES: DŪDĄ IR ŠAKALIENĘ,KAD JIE NE SAVO VIETOJE?

Užsakytas straipsnis

Užsakytas straipsnis portretas
Opozicija kviečia gyventojus į gatvę, o žurnalistė, pasitelkusi buvusį saugumietį, dirba senais metodais, jau spėjo išaiškinti kuris iš piketuotojų kuom užsiima, net keista, kaip smulkmenos čia tampa svarbiausiais rodikliais. Išgąsdinkite piketuotojus, kad kitą kartą bijotų. Užpulkite opoziciją, nes pataikaujate ... toks buvo straipsnio tikslas.

:))))

 :))))  portretas
Siūlot gulėti šalia , nes žinote apie Bangų g vakancijas ? Ir iš vis gerai esate informuotas " kas prie ko " :) Iš kur tokios žinios ? Supratau :) ... tikros žinios iš Bangų gatvės :)))
VISI KOMENTARAI 62

Galerijos

Daugiau straipsnių