Quantcast

Politikė L. Girskienė nebenori būti Klaipėdos tarybos nare

Nuo gegužės 1 dienos Klaipėdos miesto tarybos nario mandato atsisako visuomeninio komiteto „Puteikis plius“ atstovė Ligita Girskienė. Vyriausiosios rinkimų komisijos kandidato anketoje „sąžininga, principinga asmenybė“ save įvardijusi politikė tai pareiškė ketvirtadienio Klaipėdos miesto tarybos posėdyje.

37-erių L.Girskienė į miesto tarybą 2015-ųjų savivaldos rinkimuose pateko po to, kai už ją balsavo 800 klaipėdiečių. Po pusės kadencijos moteris nusprendė iš tarybos pasitraukti.

„Dalyvaudama savivaldos rinkimuose, tikėjau, kad galiu dirbti klaipėdiečių labui. Buvau kupina ryžto, idėjų ir tikėjimo. Tačiau, per dvejus darbo taryboje metus supratau, kad tol, kol Klaipėdos miestą valdys liberalai, kurių veidus politikoje matome jau du dešimtmečius, niekam iš opozicijos nepavyks nieko pakeisti“, – kreipimesi į klaipėdiečius rašė L.Girskienė.

Politikei esą nepakeliama, kad „kiekvienas tarybos posėdis yra daugybės jėgų reikalaujantis išbandymas, nes juose nuolat yra tyčiojamasi iš opozicijos atstovų ne tik nuomonės, bet ir pačių asmenų dėl jų įsitikinimų, supratimo ir panašiai“.

L.Girskienė teigė, nematanti toliau galimybės dirbti Klaipėdos miesto taryboje, moteris šiuo metu yra visuomeninė Seimo nario „valstiečio“ Dainiaus Kepenio padėjėja.

L.Girskienei atsisakius mandato, jos vietą Klaipėdos miesto taryboje turėtų užimti Kretingoje gimęs žemaitis, pagal profesiją suvirinimo pramonės technikas-technologas Dainius Špučys, kuris Visuomeninio komiteto „Puteikis plius“ 2015 metų sąraše buvo antras, tačiau surinkęs 775 balsus, nukrito į ketvirtą vietą ir į Klaipėdos miesto tarybą tada nepateko, jį aplenkė ta pati L.Girskienė.

46-erių D.Špučys 2012–2013 m. buvo  politinės partijos „Drąsos kelias“ narys. 2012 m. Seimo rinkimuose buvo politinės partijos "Lietuvos sąrašas" rinkimų štabo Klaipėdoje vadovu. 2014 m. Respublikos Prezidento rinkimuose – Naglio Puteikio patikėtiniu ir rinkimų štabo Klaipėdoje vadovu.

Portalo duomenimis, D.Špučys šiuo metu dirba Jungtiniuose Arabų Emiratuose, su juo dėl tapimo tarybos nariu dar nėra kalbėta, tad veikiausiai jis šių pareigų nesiims.

Jei taip atsitiktų, kad D.Špučys neužims L.Girskienės vietos, žemiau sąraše būtų 59-erių klaipėdietis Mindaugas Gylys, pagal profesiją operos solistas, pedagogas, dirbantis Klaipėdos universiteto, Menų fakulteto vokalo katedros lektoriumi. Jis per 2015-ųjų rinkimus sąraše buvo septintas, po balsavimo, surinkęs 399 balsus, pakilo į penktą vietą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

rinkejas

rinkejas portretas
prisidirbo poniute. Alkis pinigu, atsirades verslas ir asaros nugalejo. Kas rinksis kita kart tokia atstove?

Šis Girskienės faktas

Šis Girskienės faktas portretas
rodo, kad valdymo batalijose kietesni yra liberalai(nebūtinai garbingesni..). O p.Girskienė ,,krito" kaip daužta korta.Ko ir siekė per tiek metų šalinantys oponentus atidirbtais metodais nuolatiniai nešvarūs valdžiukai.Jei toji ponia kada nors balotiruosis į seimą, ar dar kur nors, žinokite kad iškilus sunkumams vietoje to kad priešininkus triuškinti jų pačių maniera, ji pabėgs...Dabar tarybos daugumai belieka 'nudusinti' Puteikienę ir apsoliuti liberalų karalystė vėl sugryš į Klaipėdą

Pilietis

Pilietis portretas
Nebalsuosiu už liberalus daugiau. Per daug "krūti", per dau pasikėlę.
VISI KOMENTARAI 60

Galerijos

Daugiau straipsnių