Quantcast

Policijos darbą paralyžiavo gedimas

Dėl techninių problemų pusę paros neveikė policijos sistema, pareigūnai negalėjo naudotis policijos duomenų baze.

Dirbo senoviniu būdu

Ryšio problemos pastebėtos dar antradienį po pietų, apie 16 val.

"Kuriam laikui dar ryšys buvo atsiradęs, tačiau naktį nutrūko. Gedimas buvo pašalintas tik trečiadienį apie 11 val.", – aiškino Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Operatyvaus valdymo skyriaus viršininkas Virginijus Zubauskas.

Neįmanoma buvo naudotis visomis elektroninėmis duomenų bazėmis. Naktį budėję pareigūnai negalėjo patekti į policijos registruojamų įvykių registrą, duomenų valdymo sistemą.

"Dokumentų valdymo sistema atstoja anksčiau naudotą raštinės programą. Kaip Klaipėdos savivaldybė, taip ir policija naudoja tą pačią dokumentų valdymo sistemą. Bendrojo pagalbos centro sistema nebuvo sutrikusi, visi įvykiai ir iškvietimai buvo registruojami elektroninėje sistemoje. Tik pagalbos centras negalėjo policijai perduoti įvykio duomenų, kurie įvedami į registruojamų įvykių registrą", – kalbėjo V.Zubauskas.

Ryšys – radijo stotelės

Negalėdami policijai perduoti elektroninio pranešimo, Bendrojo pagalbos centro darbuotojai skambindavo į komisariatus ir pranešdavo apie įvykius telefonu.

"O juos mes registravome ranka. Prisiminėme senus laikus, įvykius rašėme į žurnalus. Per parą buvo apie 200 pranešimų", – skaičiavo V.Zubauskas.

Policijos pajėgas pagal iškvietimus budėtojai siuntė radijo ryšio priemonėmis.

Tačiau be elektroninės sistemos pareigūnams buvo sunku orientuotis, kur koks ekipažas yra.

"Negalėjome žemėlapyje stebėti ekipažų judėjimo. Todėl kviesdavome arčiausiai įvykio vietos esantįjį. Jam atsiliepus, siuntėme pagal iškvietimą", – sakė V.Zubauskas.

Policijos budėtojai ne tik negalėjo suformuoti įvykių suvestinių, bet ir pažeidimų protokolus buvo priversti pildyti ranka.

Gedimas – dėl elektros?

Dėl gedimo neveikė ir policijos elektroninio pašto sistema.

"Eismo įvykių registras taip pat neveikė. Kadangi neveikė ir paieškomų autotransporto priemonių registras, tikėtina, kad strigo ne tik policijos, bet ir įmonės "Regitra" darbas. Be viso to, neveikė paieškomų asmenų, ginklų registras", – aiškino V.Zubauskas.

Tačiau įmonės "Regitra" atstovė patikino, kad įmonė dirbo be trukdžių.

Policijos departamento atstovas Ramūnas Matonis patvirtino, kad gedimą sukėlė elektros tiekimo sutrikimai.

Dėl techninių kliūčių laikinai neveikė policijos interneto svetainės, portalas e-policija, policijos informacijos bei kiti telefonai.

Skubi pagalba buvo teikiama bendruoju pagalbos telefonu 112.

Pasak R.Matonio, pareigūnai dirbo naudodamiesi telefonu ir radijo ryšiu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių