Quantcast

Po Vėlinių – tonos šiukšlių

Pasibaigus mirusiųjų pagerbimo dienoms, prižiūrėtojai skuba sutvarkyti miesto kapines. Atliekų šiemet išvežama kaip niekada daug. Tenka tuštinti ne tik konteinerius, bet ir rinkti ne vietoje paliktas krūvas šiukšlių.

Vežė du kartus per dieną

Tiek Visų Šventųjų dieną, tiek išvakarėse lankytojų miesto kapinėse buvo labai daug. Lėbartuose yra palaidota beveik 52 tūkst., Joniškės kapinėse – apie 20 tūkst.

Užvakar prižiūrėtojai nuo ryto tvarkė kapines. Tuštino konteinerius, rinko atliekas. Jos neleistinose vietose buvo sudėtos ir krūvomis, mėtėsi ir pavieniai ryšuliai, buvo paliktos ir medžių šakos.

"Kai lankytojų srautai dideli, visada tenka daug tvarkytis. Norime iškuopti kapines iki savaitgalio", – tvirtino Klaipėdos savivaldybės Kapinių priežiūros skyriaus vedėja Zina Stankienė.

Ji atkreipė dėmesį, kad konteineriai buvo tuštinami kur kas dažniau nei įprastai.

"Joniškės kapinėse – kasdien, o Lėbartų – net du kartus per dieną. Papildomų konteinerių pastatyti nėra galimybių. Trūksta vietos. Tad stengėmės juos kuo dažniau ištuštinti. Manome, kad kapinių lankymas dar nesibaigė, tad skubame susitvarkyti", – teigė vedėja.

Atliekų rūšiuoti nenori

Z.Stankienė tvirtino, kad kapinių lankytojams yra sudarytos sąlygos rūšiuoti atliekas, tačiau tokia galimybe pasinaudoja retas. Dauguma elgiasi net priešingai.

"Jei parašyta, kad negalima pilti žemių į konteinerį, tai kas nors būtinai primes. Nėra praktikos rūšiuoti", – pastebėjo vedėja.

Tiek per Visus šventuosius, tiek išvakarėse prižiūrėtojai sulaukė pasipiktinimo iš lankytojų, kad negali automobiliais įvažiuoti į pačias kapines.

Tokia galimybė šiomis dienomis buvo sudaryta tik neįgaliesiems nuo 8 iki 11 val. Jie galėjo privažiuoti ir arčiau Lėbartų kapinių.

Prižiūrėtojams siuntė "linkėjimus"

Z.Stankienė atkreipė dėmesį, kad tokia tvarka taikoma kasmet. Skelbimai savaitę iki mirusiųjų pagerbimo dienos buvo iškabinti prie kapinių vartelių.

Tačiau nežinojusiųjų vis tiek atsirado.

"Nėra taip, kad ėmėme ir sugalvojome kitokią tvarką. Kapinių takeliai nėra pritaikyti mašinų srautams. Negali prasilenkti dvi mašinos. Kyla konfliktų. Be to, saugome ir pėsčiuosius, kurių per tokias šventes būna daug. Kas būtų, jei visų mirusiųjų artimieji važiuotų automobiliais?" – retoriškai klausė vedėja.

Anot Z.Stankienės, žmonės liejo pyktį, kad negali įvažiuoti mašinomis į kapines.

"Siuntė "linkėjimus" ir sargams, ir mums. Kol žmonės automobiliais bandydavo pasiekti kapines – jau supykdavo, o neįvažiavę tapo dar piktesni", – tvirtino vedėja.



NAUJAUSI KOMENTARAI

vakare

vakare portretas
O as noriu padekoti kapiniu aministracijai uz tai,kad mane isklause ir pasirupino,kad prie 78 kvartalo buvo isveztos siuksles ir pastatytas dar vienas konteineris,nes sioje teritorijoje labai daug medziu.O zmonems patarciau gerbti aplinkiniu kapus,jei nuo savo kapo nugrebete lapus tai ir sudekite i maisus ir juose palikite,o neisverskite is maisu prie konteinerio.Na nejau taip sunku palikti sukrautus lapus maisuose ir butu svaru.Tad siulau vykstant tvarkyti kapu pasiimkit maisu ir bus svaru.

uko

uko portretas
Taip taip - tik mociutes ir sugeba pirmoj eilej apiplesti .Pleskit bet neuzmirskit kad ZUVIS GENDA NUO GALVOS !

Nei cento krachaborams

Nei cento krachaborams portretas
Komentatoriui "Anonimui" močiutės už įvažiavimą į Lėbartų kapines 10 EUR vargetoms atiduos, ir gemarojaus nuo sėdėjimo neturės, o tie krachaborai tykantis prie vartų eurų ubagais ir mirs...
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių