Quantcast

Po Naujųjų sukaustys žiema

Naujieji metai į uostamiestį atneš tikrą žiemą. Sinoptikų teigimu, kiek malonesniu oru dar bus galima pasimėgauti tik šį savaitgalį ir pačioje kitos savaitės pradžioje.

Pasak Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos Jūrinių prognozių grupės budinčios sinoptikės Juditos Navašinskienės, šeštadienį uostamiestyje pūs vakarų, pietvakarių vėjas, kurio gūsių greitis sieks 15–18 m/s.

Paskutinę metų dieną numatomi silpni krituliai, tačiau jie labiau tikėtini vakarop. Termometrai šeštadienį rodys apie 4–6 laipsnius aukščiau nulio. Panašūs orai išsilaikys ir sekmadienį.

Pirmadienį šiaurės vakarų, vakarų vėjo greitis sieks 8–13 m/s, o gūsiuose sustiprės iki 15–18 m/s.

Pirmadienio naktį numatomas silpnas lietus, o dieną žadama šlapdriba, sniegas. Naktį ir dieną termometrų stulpeliai svyruos ties 2–4 laipsnių šilumos žyma.

Nuo antradienio uostamiestyje turėtų prasidėti tikroji žiema. Tądien vakarų, pietvakarių vėjo gūsių greitis sieks iki 20 m/s.

Oro temperatūra naktį nukris iki 0–2 laipsnių šalčio, o dieną termometrai rodys apie 0–2 laipsnius šilumos.

Antradienį numatomi įvairūs ir smarkoki krituliai – žadamas sniegas, šlapdriba, lietus.

Trečiadienį vėjas dar labiau stiprės ir primins štorminį. Naktį oro temperatūra svyruos apie 0, o dieną – 1–3 laipsnius šilumos.

Didžiosios žvarbos laukiama savaitės pabaigoje. Ketvirtadienį naktį šiaurės, šiaurės vakarų vėjas papūs 15–20 m/s greičiu, o dieną – apie 10–15 m/s.

Naktį termometrų stulpeliai leisis iki 5–8 laipsnių šalčio, tačiau jutiminė temperatūra dėl stipraus vėjo atrodys kur kas žemesnė – maždaug 15–20 laipsnių šalčio.

Dieną termometrai rodys 3–5 laipsnius šalčio, o jutiminė temperatūra sieks apie 10 laipsnių žemiau nulio.


Šiame straipsnyje: oraiorų prognozėsžiema

NAUJAUSI KOMENTARAI

asda

asda portretas
sake brangs:D

pijokas udavinis

pijokas udavinis portretas
geriau išburkit ar šnapsas pigz ar prangz? :D

Bangpūtys

Bangpūtys portretas
Ei klimaksologai, nesvaikite su savo šalčiais, gi žiemos metas yra, tai šalta ir turi būti.Šiek tiek šalčio ateis ketvirtadienį ir viskas šią savaitę.O po savaitės, tai kiek ilgiau bus minusinė temperatūra.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių