Quantcast

Po klaidų virtinės – tyla

Vairuotojų galvos skausmu tapusios Jakų žiedinės sankryžos taisymui prireiks apvalių sumų, nors ši grandiozinė statyba jau kainavo 140 mln. litų. Vien naujų linijų čia perbraižymas šalies biudžetui atsieis dar 603 tūkst. litų, tačiau projektą rengę "Kelprojekto" atstovai atsitvėrė tylos siena ir toliau gauna valstybės užsakymus.

Vairuotojų galvos skausmu tapusios Jakų žiedinės sankryžos taisymui prireiks apvalių sumų, nors ši grandiozinė statyba jau kainavo 140 mln. litų. Vien naujų linijų čia perbraižymas šalies biudžetui atsieis dar 603 tūkst. litų, tačiau projektą rengę "Kelprojekto" atstovai atsitvėrė tylos siena ir toliau gauna valstybės užsakymus.

Darbus baigs iki žiemos

Uostamiesčio gyventojų akyse šis Jakų sankryžos projektas patyrė fiasko. Milijonus kainavusios viltys nepasiteisino, o padėties taisymui griebtasi lygiai to paties, kas projektuotojų buvo panaikinta prieš pradedant statyti estakadą. Didžiausiu džiaugsmu dabar miestiečiams turėtų tapti ir vėl atsirasiančios dvi eismo linijos iš Palangos pusės. Tačiau eismo juostų perbraižymui ir įvažos paplatinimui reikės nekuklios sumos – net 603 tūkst. litų.

Pasak Lietuvos automobilių kelių direkcijos direktoriaus pavaduotojo Petro Tekoriaus, konkursą šiems darbams laimėjo įmonė "Kauno tiltai".

"Ženklinimo darbai užtruks tik kelias savaites, ilgesnio laiko reikia leidimams suderinti. Pagal sutartį numatyta, kad darbai turi būti baigti iki gruodžio 10 dienos", – rangovams duotus terminus priminė P.Tekorius.

Bus dvi juostos

Važiuojantieji Jakų žiedinės sankryžos link, turėtų būti atidūs, nes po naujojo ženklinimo 150 metrų iki sankryžos atsiras antra eismo juosta.

"Į šią sumą įskaičiuota ir greičio slopinimo kalnelių perdarymas. Jų vietą teks keisti, kad važiuojantieji žiedu labai neįsibėgėtų. Teks perdažyti ir šiuo metu esančių juostų linijas", – aiškino P.Tekorius.

Ilgiausia Lietuvoje estakada driekiasi 610 metrų. Tačiau milijonus kainavusi Jakų žiedinė sankryža eismo srautų problemų neišsprendė.

Klaipėdiečiai automobilių spūstyse prie Jakų sankryžos stoviniuoja kiekvieną rytą ir pavakare, kai didžioji dalis gyvenančiųjų užmiestyje po darbo pajuda namo.
Vairuotojų kantrybės pikas buvo pasiektas praėjusį trečiadienį, kai dėl avarijos Mokyklos gatvėje eismas uostamiestyje buvo visiškai paralyžiuotas. Prie Jakų sankryžos automobilių eilė buvo nusidriekusi iki pat Liepų gatvės viaduko.

Atkimš kakliuką

"Visa bėda, kad šia sankryža ėmė naudotis visa Klaipėda. O projektuojant niekas negalvojo, kad taip bus. Ši estakada buvo projektuota tranzitiniams srautams. Kai bus pabaigta estakada, srautai pasiskirstys", – aiškino P.Tekorius.

Direktoriaus pavaduotojo teigimu, buvo planuota net uždaryti įvažą Dovilų kryptimi.

"Turėjo būti keturšalė "dobilo lapo" sankryža, ir viskas būtų veikę. O dabar mes turime šešias kryptis, ir šia sankryža naudojasi visi klaipėdiečiai, todėl, kad mieste nesutvarkyta infrastruktūra, pristatyta žiedukų", – pabrėžė P.Tekorius.

Aiškinama, kad dviejų eismo juostų įvaža nuo Palangos pusės Jakų sankryžoje buvo planuota, bet eismo saugumo ekspertai stojo prieš, teigdami, kad dėl to kils avarijų grėsmė.

"Mes dabar tą butelio kakliuką atkimšime ir žiūrėsime, kiek ten ir kas daužysis", – juokavo P.Tekorius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

senuks

senuks portretas
stebėtina. Visi normalūs žmonės pradžioje tiria transporto srautus, paskui sprendžia ką daryti. O čia vien niekuo nepagrįsti abejotinos kompetencijos veikėjų spėliojimai ir išvada - padarysim tada pažiūrėsim. Tegul jie pagal savo principą iš devinto aukšto iššoka. Miestui nereikės pinigų jų sapnams įgyvendinti. Brokdariai vietoje vilko bilieto už juostų perdažymą gaus premiją- beveik 700000 lt. Jau dabar aišku, kad tai nieko nepakeis. už tiek pinigų tunelį į Jakus galima nutiesti. Nekalbant apie papildomų jungčių tarp gretimų kelių nutiesimą.

to hm

to hm portretas
kaimietis ne tas ,kur kaime gyvena,o tas kurio mintys tokios kaip tavo.....

to hm

to hm portretas
o kas vakare užkemša Jakų žiedą ir stovi prie Statoilo žiedo įvažiuojant į klaipėdą: kaimiečiai ar klaipėdiečiai?
VISI KOMENTARAI 22

Galerijos

Daugiau straipsnių