Quantcast

Planuose – šildymo sezono startas

Nors prognozuota, kad šiemet šildymo sezonas Klaipėdoje prasidės vėliau, tačiau, panašu, kad bus priešingai. Miesto valdžia nuo pirmadienio šildymo sezono pradžią planuoja skelbti ikimokyklinio ugdymo įstaigose ir mokyklose. Gali būti, kad oficialiai jis startuos ir visame mieste.

Nors prognozuota, kad šiemet šildymo sezonas Klaipėdoje prasidės vėliau, tačiau, panašu, kad bus priešingai. Miesto valdžia nuo pirmadienio šildymo sezono pradžią planuoja skelbti ikimokyklinio ugdymo įstaigose ir mokyklose. Gali būti, kad oficialiai jis startuos ir visame mieste.

Apsispręsti žada ketvirtadienį

Pasak Klaipėdos savivaldybės Butų ir energetikos poskyrio vedėjo Algio Gaižučio, rytoj žadama užsakyti informaciją iš Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos.

Jos bus prašoma pateikti paskutinių trijų parų vidutinę temperatūrą ir kitos savaitės prognozę.

Oficiali šildymo sezono pradžia turi būti skelbiama, kai tris paras vidutinė oro temperatūra yra mažesnė nei 10 laipsnių šilumos.

„Stebime situaciją. Pagal viešai pateikiamas meteorologų prognozes laukia nelabai šilti orai. Lauksime oficialios informacijos“, – tvirtino vedėjas.

A.Gaižutis tvirtino, kad pirmadienį vidutinė paros temperatūra uostamiestyje siekė 11 laipsnių šilumos. Prieš tai trijų parų – 14 laipsnių šilumos.

„Galvojame, kad ketvirtadienį apsispręsime, kada pradėti šildymo sezoną. Ikimokyklines ugdymo įstaigas ir mokyklas planuojame pradėti šildyti nuo pirmadienio. Penktadienį parengsime tokį įsakymą“, – komentavo vedėjas.

Vėsūs orai nesitrauks

Taip pat neatmetama galimybė, kad pirmadienį oficiali šildymo sezono pradžia gali būti skelbiama visame mieste. Prognozuojama, kad tada bus daugiau nei trys paros, kada oro temperatūra bus mažesnė nei 10 laipsnių šilumos.

„Kol kas numatoma, kad ateinanti savaitė bus vėsi. Nors prognozavome, kad šiemet šildymo sezono startuos vėliau, tačiau gaunasi, kad vos ne anksčiau“, – tvirtino vedėjas.

A.Gaižutis taip pat atkreipė dėmesį, kad anksčiau mokyklose šildymo sezonas prasidėdavo vėliau, jo startas sutapdavo ar būdavo arti mokinių atostogų, kurios būna paskutinę spalio savaitę.

Anot vedėjo, jei šildymo sezonas mieste bus paskelbtas pirmadienį, kai kurie miesto centrinėje dalyje esančiuose namuose gali prastai šilti ar iš viso nešilti radiatoriai, nes M.Mažvydo alėjoje tebevyksta planinis šilumos tinklų remontas. Tarp pastatų yra ir viena mokykla.

Tačiau gyventojams nepatogumus kęsti reikės ne ilgai. Pagal planą darbus yra numatyta užbaigti trečiadienį, spalio 14 dieną.

Gyventojų nuomonės išsiskiria

A.Gaižutis tvirtino, kad gyventojai dar neskambino į savivaldybę ir nesidomėjo, kada bus pradėtas šildymo sezonas. Miestiečių nuomonės šiuo klausimu išsiskiria.

Vieni tvirtina, kad šildymo sezono dar pradėti nereikia, nes yra šilta. Kiti aiškina, kad šiluma tikrai nepamaišytų, nes namuose yra pakankamai vėsu.

Dažniausiai anksčiau šildymo sezoną nori pradėti šeimos, kurios augina mažus vaikus ar kuriose yra sunkiai sergančių žmonių.

Nuo penktadienio šildymo sezonas bus pradėtas Vilniaus gydymo ir švietimo įstaigose. Kada bus įjungtas šildymas sostinės daugiabučiuose, dar neaišku. Kaunas dar neskelbia, kada pradės šildymo sezoną.

Šildymo sezonas Klaipėdoje oficialiai pradėtas:

2004 m. – spalio 12 d.

2005 m. – spalio 18 d.

2006 m. – spalio 26 d.

2007 m. – spalio 15 d.

2008 m. – spalio 27 d.

2009 m. – spalio 13 d.

2010 m. – spalio 11 d.

2011 m. – spalio 19 d.

2012 m. – spalio 17 d.

2013 m. – spalio 15 d.

2014 m. – spalio 22 d.



NAUJAUSI KOMENTARAI

erika

erika portretas
Jau tikrai reikia šildyti - namuose šalta.

ruduo

 ruduo portretas
prgnozuojama kad 10 dienu bus nakti 0-1, diena 9. Tiem kam perkarsta noriu priminti kad +25 lauke jau nebebus ir prisildyti nama vis tiek reikes papildomu megavatvalandzuu. Tai ar salti si savaitgali ir sutaupyti 3 eurus, ar ijungti penktadieni ir komfortiskai ji praleisti?

To Klaipediete

To Klaipediete portretas
Ir kiek ilgai, namuose bus "silta" kai naktimis jau salciai ik -3? Ir dar vienas klausimas, norite ar nenorite, su tokiais orais sildyma veliausiai pirmadieni tures pajungti, kiek planuojate sutaupyti saldami visa savaitgali? 5 eurus?? :)))) Na, tikrai, nemaniau, kad uostamiestyje tiek juokdariu :)
VISI KOMENTARAI 15

Galerijos

Daugiau straipsnių