Quantcast

Pirmasis sniegas – be siurprizų

Startavusi kalendorinė žiema klaipėdiečiams padovanojo pirmą rimtesnį sniegą. Naktį gatvėse dirbo kelininkai, šaligatvių valytojai. Pirmasis sniegas panikos ir chaoso mieste nesukėlė.

Pirmoji žiemos diena miestą papuošė baltai. Snigti uostamiestyje pradėjo kalendorinės žiemos išvakarėse  – lapkričio 30-ąją.

Tai privertė suklusti kelininkus.

Pirmiausia jie išvažiavo barstyti tiltų, viadukų, įkalnių, nuokalnių. Ant pastarųjų ledas susidaro pirmiausia.

Naktį iš ketvirtadienio į penktadienį tiltai, viadukai, įkalnės, nuokalnės šiaurinėje miesto dalyje buvo pabarstyti du kartus. Pagrindinės miesto gatvės – vieną.

Valyti sniego kelininkams dar neteko, nes jo kiekis nebuvo didelis.

Nors paryčiais ant gatvių pradėjo formuotis ledas, jį tirpdė beriama druska.

Tad ryte į darbus vykstančius miestiečius pasitiko šlapios gatvės.

Vyravo teigiama oro temperatūra, tad panikos, kuri būdinga iškritus pirmajam sniegui, nekilo.

"Susitvarkyti pavyko. Jokių siurprizų pirmasis sniegas nepateikė. Kokių nors nusiskundimų nesulaukėme. Labai nustebčiau, jei pastarųjų būtų. Patys tikrinome gatves, stebėjome situaciją. Slidu tikrai nebuvo", – komentavo šiaurinę miesto dalį prižiūrinčios įmonės "Ecoservice Klaipėda" generalinis direktorius Laimonas Žemaitis.

Pasak vadovo, jei orų prognozės visada numatytų sniegą ar šaltuką, žiema niekada neužkluptų netikėtai.

Daugiausia rūpesčių kyla, jei prognozės nepasitvirtina.

"Sudėtinga situacija būna, kai lauke vyrauja 2 ir mažiau šilumos. Tada jau reikia "gaudyti", ar kur nors nepašalo. Vienoje miesto vietoje gali būti 2 laipsniai šilumos, o kitur – jau nulis. Tokiais atvejais žaisti nebegalima. Reikia važiuoti ir dirbti", – pabrėžė vadovas.

Anot Klaipėdos savivaldybės Miesto ūkio departamento direktoriaus Liudviko Dūdos, pirmasis sniegas tikrai nesukėlė jokių rūpesčių. Savivaldybė nusiskundimų taip pat nesulaukė, kad kažkur buvo slidu.

"Valytojai dirbo, barstė gatves. Padėjo ir gamta. Oro temperatūra ryte buvo teigiama, tai viskas tirpo. Truputį pažliugusio sniegelio ant gatvių buvo, bet eismui tai netrukdė. Žiema šį kartą neatėjo netikėtai, bet dar gali ateiti", – šmaikštavo direktorius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių