Quantcast

Pilies tiltas grąžintas vairuotojams

Devynis mėnesius remontuotas Pilies tiltas grąžintas vairuotojams. Eismas atnaujintu statiniu atidarytas ankstų penktadienio rytą.

Devynis mėnesius remontuotas Pilies tiltas grąžintas vairuotojams. Eismas atnaujintu statiniu atidarytas ankstų penktadienio rytą.

Buvo skelbta, kad transporto priemonės Pilies tiltu galės važiuoti nuo 7 val. ryto. Tačiau tiltas buvo atvertas anksčiau. Mašinos statiniu važiavo jau prieš 7 val.

Prieš beveik 40 metų statyto Pilies tilto kapitalinis remontas ir jo prieigų sutvarkymas iš viso atsiėjo 12,9 mln. litų. Į šią sumą įskaičiuoti ne tik darbai, bet ir projekto rengimas, techninė priežiūra.

Kapitalinio remonto metu pakeistos susidėvėjusios tilto konstrukcijos, instaliuota nauja pakėlimo-nuleidimo įranga, atnaujintos tilto ir prieigų dangos, suremontuotas pėsčiųjų tunelis.

Tiltas pritaikytas ir neįgaliųjų poreikiams, įrengtas apšvietimas, veikiantis atsinaujinančios energijos šaltinių dėka. Pastatyti nauji kelių eismo ženklai bei šviesoforai.
Statinio atnaujinimui išleista milijonu litų mažiau nei planuota. Sutaupyti pavyko, nes nereikėjo atlikti kai kurių darbų. Kitais metais dar bus atlikta darbų už 270 tūkst. litų.

Pagal sutartį projekto pabaiga yra numatyta kitų metų gruodį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių