Quantcast

Piliavietėje – išskirtiniai radiniai

Klaipėdos piliavietėje aptiktų išskirtinių radinių palaidoti po žeme neketinama. Miesto valdžia svarsto skirti daugiau nei 100 tūkst. eurų, kad rastos seniausio Lietuvos teritorijoje esančio statinio sienos būtų išsaugotos ir eksponuojamos.

Prašymo kiek padidinti finansavimą Klaipėdos piliavietės šiaurinės kurtinos atstatymo darbams uostamiesčio savivaldybė sulaukė prieš kurį laiką.

Papildomų pinigų prireikė dėl piliavietėje netikėtai aptiktų vertingų istorinių radinių. Šią savaitę pastaruosius įvertino gausi savivaldybės atstovų delegacija. Dėl šių archeologinių vertybių ir prašoma nemenkos sumos pinigų.

Pasak Klaipėdos vicemero Artūro Šulco, darbų vietoje plušantys archeologai aptiko seniausio Lietuvoje pastato gerai išsilaikiusias sienas, keramiką. Teigiama, kad aptiktas namelis išlikęs nuo XIII a.

Įmanomi du radinių likimo scenarijai: viską užkasti ir pradanginti amžiams arba skirti papildomų lėšų, bandyti išsaugoti bei rodyti žmonėms.

Vicemeras neslėpė, kad kol kas linkstama prie antrojo varianto.

„Nesame barbarai, kad tai sunaikintume. Radinius reikia konservuoti, išsaugoti ir eksponuoti. O kokiu būdu, tai jau antriniai sprendimai“, – neabejojo A.Šulcas.

Radiniams išsaugoti ir eksponuoti gali prireikti apie 160 tūkst. eurų. Tiksli suma priklausys nuo numatomų darbų.

Prašymui skirti daugiau pinigų Klaipėdos piliavietės šiaurinės kurtinos atstatymui dar turėtų pritarti miesto taryba, mat, nors piliavietė ir yra pripažinta valstybinės reikšmės objektu, valstybė lėšų šiems darbams neskiria.



NAUJAUSI KOMENTARAI

malka

malka portretas
Labai sveikintinas sprendimas atstatyti piliavietę ir dar didesnis sveikinimas už XIII a. statinių eksponavimą. Mūsų vaikams tai bus svarbu. O tiems, kas dabar dūsauja jau nebepadėsi, matyt tiems istorija jau baigėsi.

Archeologas

Archeologas portretas
Suma neitikima. Kas ir kaip ja paskaiciavo?

Memellander

Memellander portretas
MemelBurgo radinius reikia išsaugoti ,bet kodėl tokia didžiulė sąmata ,gal darbo birža pagelbėtu su pigesne darbo jėga .
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių