Quantcast

Pempininkų aikštėje – patrauklūs pokyčiai

Uostamiesčio gyventojai jau žingsniuoja pakeista Pempininkų aikštės danga, dviratininkai rieda nauju dviračių taku. Specialistų teigimu, iki remonto pabaigos liko visai nedaug.

Prieš kelis mėnesius Pempininkų aikštėje prasidėję atnaujinimo darbai pasiekė finišo tiesę. Iš aikštės pasitraukė iki šiol čia burzgusi darbininkų technika, patrauktos erdvę juosusios tvoros.

Klaipėdiečiai jau žingsniuoja atnaujinta aikštės danga, dviratininkai rieda ryškiai raudonu dviračių taku, pastatyti ir suoliukai.

Gyventojai pastebi prie Pempininkų aikštės rekonstrukcijos metu sutvarkytą automobilių stovėjimo aikštelę.

Nors panašu, kad erdvės atnaujinimas jau pasiekė finišą, specialistų teigimu, čia baigti dar ne visi suplanuoti darbai.

„Liko nedaug. Mums nustatytas terminas, jeigu neklystu, yra iki spalio. Prašėme, kad Jūros šventei aikštė būtų sutvarkyta, todėl rangovai atsižvelgė į mūsų pageidavimus ir darbus atliko anksčiau“, – teigė Klaipėdos savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėja Irena Šakalienė.

Pašnekovės teigimu, aikštėje dar neveikia ir pagrindinis jos akcentas – fontanas, mat nebaigtas jo remontas. Kada turėtų būti sutvarkyti jo įrenginiai, tiksliai nežinoma.

Pempininkų aikštės ir fontano atnaujinimo darbų kaina siekia apie 300 tūkst. eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Dviratininkas

Dviratininkas portretas
Ar tie bepročiai, kurie projektavo, bent moka skaityti Lietuvoje galiojačias normas? Dviračių takas šioje vietoje pagal reglamentus turi būti 3.5m. pločio. Jau išgirdo, kad 30 metų užsienyje nebedaro takų iš trinkelių, dar 20 metų praeis, kol išmoks žmogiškai ir visą kitą padaryti. Liūdniausias, kad šitas brokas bus priimtas ir katutėm paplota. Nes Juk kažkaaaaą darooooo. Svarbiausia, kad žmoniškai padaryti nebrangiai būtų kainavę... o dabar reiks perdarinėti.

Vitalija

Vitalija portretas
Žinoma, gražu, kad sutvarko viešąsias erdves. Bet tvarko tik tik prie centrinės gatvės. Žengus žingsnį gilyn į gyvenamuosius rajonus - kemsynas. Vieną pėsčiųjų taką nuo Pempininkų iki Šilutės pl. sugebėjo patvarkyti. Tai gal jau laikas sutvarkyti ir pėsčiųjų taką nuo Debreceno aikštės iki Gedminų mokyklos? Tai labai judri vieta. Valdžia, aišku, ten nevaikšto, tai nemato paskendusio (lietaus metu) tako, ant žaliųjų vejų surikiuotų automobilių ar po medžiais ir krūmais alkoholiu besivaišinančių "gražuolių", kurie ten pat ir pridergia.

Galėjo dar siauresnį per puse dviračio taką padaryti :D :D :

Galėjo dar siauresnį per puse dviračio taką padaryti :D :D : portretas
Galėjo dar siauresnį per puse dviračio taką padaryti :D :D :D Džiugu ir sveikintinas, bet.... Ar jie idiotai ar mus už tokius skaito, ar šiapi tyčiojasi iš dviratininkų, apsimesdami didelį darbą padarę? Asfaltuoto dviračių tako labai reikėjo, bet ar tikrai tokio siauro? Čia ką, gal vienpusis dviračio takas vienam dviračiui ar kaip čia juos suprast? Jie bent patys bandė prasilenkt su priešais atvažiuojančiu dviračiu? Kam toks takas reikalingas kai priešinga kryptim važiuojantis dviratininkas priverstas nebesinaudoti dviračio taku norint prasilenkt? Esu matęs kad kiti net nevcažuoja ant šio super stebūklo, bijodami netikėto susidūrimo su priešpriešais atvažiuojančiu dviračiu. Kas čia per stebūklas, kad ir astfaltuotas, kaip ir pridera dviračio takui? Ar jo paskirtį ir saugumą kas nors įvertins? O gal kokios specinstrukcijos yra dviratininkams važiuojant šia atkarpa?
VISI KOMENTARAI 18

Galerijos

Daugiau straipsnių